Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Hamilton se divi Red Bulu: Najbrži bolid koji sam vidio

U svakom slučaju, RB19 deluje nedostižno na startu sezone, a narena prilika za rivale da mu pariraju biće voziće se u nedjelju drugog aprila za Veliku nagradu Australije

Poslije dvije runde sezone 2023. u šampionatu Formule 1 jasno je da je ekipa Red Bula veliki favorit da obrani titulu prvaka u konkurenciji konstruktora.

U nedjelju je Serhio Perez u Saudijskoj Arabiji uspio da trijumfuje ispred timskog kolege Maksa Ferstapena, a Meksikanac i Holanđanin su samo demonstrirali koliko je trenutno Red Bul daleko u odnosu na konkurenciju.

Čak je i šef tima Kristijan Horner nazvao Veliku nagradu Saudijske Arabije najboljim trkačkim vikendom dosad, kada je njegova organizacija u pitanju.

Zapanjen snagom Red Bulovog bolida bio je i sedmostruki šampion Luis Hamilton.

“Kada smo mi u Mercedesu bili brzi, nismo bili tako brzi. Ovo je najbrži bolid u poređenju sa konkurencijom koji sam ikada vidio”, rekao je Britanac.

Doduše, sa Hamiltonom se nije složio šef njegove ekipe Toto Volf, koji je rekao da su postojale godine u kojima je Mercedes dominirao na sličan način.

“Na sličan način se o našem bolidu govorilo u periodu od 2014. do 2020. godine”, kazao je Austrijanac.

U svakom slučaju, RB19 deluje nedostižno na startu sezone, a narena prilika za rivale da mu pariraju biće voziće se u nedjelju drugog aprila za Veliku nagradu Australije.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve