Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Hadžibegić: Reprezentacije nema bez crnogorske lige, pokažite da je tako

Za početak prijateljsku danas od 18 sati pred praznim tribinima stadiona pod Goricom protiv Letonije. Kako naše momke već u subotu i utorak očekuju možda i ključni dueli u Ligi nacija protiv Azerbejdžana i Luksemburga, okršaj sa selekcijom sa Baltika biće velika prilika za igrače iz domaćeg šampionata da pokažu selektoru Faruku Hadžibegiću kako zaslužuju crveni dres

Prvi put u “korona eri” fudbaleri Crne Gore igraće u svojoj zemlji specifična situacija, ali je specifičan i oktobar tokom kojeg će “sokolovi” prvi put odigrati i tri utakmice. I to u svega šest dana.

Sokoli, Foto: Fscg.me

Za početak prijateljsku danas od 18 sati pred praznim tribinima stadiona pod Goricom protiv Letonije. Kako naše momke već u subotu i utorak očekuju možda i ključni dueli u Ligi nacija protiv Azerbejdžana i Luksemburga, okršaj sa selekcijom sa Baltika biće velika prilika za igrače iz domaćeg šampionata da pokažu selektoru Faruku Hadžibegiću kako zaslužuju crveni dres.

“Sve vrijeme govorim da reprezentacije nema bez domaće lige”, poručio je na presu pred meč sa Letonijom Hadžibegić. “Malo neplanirano ukazala se prilika da sam pored onih koje sam pozvao ranije dodao još određeni broj igrača. Mislim da su momci zaslužili poziv i nadam se da će odgovoriti zahtjevu. Prezadovoljan sam da imam priliku da ih pozovem”

Letonija nije Brazil, ali…

Dani slave letonske reprezentacije i čuvenog napadača Marisa Verpakovskisa iz 2004, kada je ova selekcija jedini put u istoriji igrala na velikom takmičenju (EP), sada su daleko. “Vukovi” su danas jedna od slabijih selekcija Evrope, ali to neće “uspavati” Hadžibegića i njegove momke.

“Nije to reprezentacija poput Brazila ili Engleske, ali kao trener koji uvijek želi pobjede smatram je veoma ozbiljnom. Nadam se i da će je momci tako shvatiti”, jasan je selektor Crne Gore.

A na “sokolove” neće uticati ni to što se radi o prijateljskom meču…

“Ne bih tu utakmicu zvao prijateljskom prvo je moramo odigrati, a svaka prilika je dobra da se uigramo i da neko dobije šansu”, jasan je stručnjak iz Bosne i Hercegovine. “Dakle veoma je korisna, a naš protivnik je za poštovanje i jedino ozbiljnim pristupom, dobrom i zahtjevnom igrom možemo da pokažemo koliko ga respektujemo.”

Selektor se uželio i utakmica u Crnoj Gori.

“Volim što igramo kod kuće, nedostajaće nam naša publika koja je jedan od najjačih faktora za pobjede, ali tu je šta je”

Šest pobjeda

Letonija će biti dobra prilika za domaće igrače, ali već se misli i na dvije ključne utakmice u Ligi nacija sa novih šest bodova Crna Gora bi praktično odškrinula vrata Lige B.

“Optimista sam bio na početku, a sada sam i pragmatičan – i danas tvrdim da nas samo šest pobjeda vodi do prvog mjesta. U dobroj smo poziciji, imamo šest bodova, ali ništa nijesmo napravili. Može se okrenuti da od subote tri selekcije imaju šest bodova. Ipak, nadam se da se to neće dogoditi”, istakao je Hadžibegić.

Da li je realno da “sokolovi” na kraju Lige C imaju “šest od šest”?

“Ne kažem da ćemo dobiti svih šest utakmica, ali to je moja želja. Vidjećemo, protivnici su dobri.”

Bolje nego u Luksemburgu

Tokom prvih akcija u Ligi nacija, Crna Gora je upisala dva trijumfa u gostima protiv Kipra (2:2) i Luksemburga (1:0). Drugi meč, bez obzira na tri boda zabrinuo je mnoge zbog velikog pada u igri naše selekcije u drugom poluvremenu.

“Da, u nastavku smo pali fizički, ali smo na kraju nagrađeni, jer smo radili dobro. Mislim da ništa nijesmo ukrali. Ranije je bilo utakmica kada nijesmo imali sreće, ali sada je ona bila na našoj strani”, smatra Hadžibegić.

Selektor Crne Gore zna da njegovi momci mogu mnogo bolje…

“Znam razloge pada u drugom poluvremenu nijesmo toliko loše igrali, već je protivnik bio superiorniji. U tri dana smo imali puno putovanja, promjena temperature, ali uzeli smo tri boda, pa neka oni sada pričaju šta hoće. Međutim, saglasan sam da moramo da težimo da igramo bolje i siguran da možemo bolje nego u tom drugom poluvremenu”, zaključio je Hadžibegić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve