Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Gvardiola se zarekao: Treniraću samo Siti u Engleskoj

Guardiola ima važeći ugovor sa Sitijem do 2023. godine i samo čudo može da se desi da jedan od najboljih trenera svijeta ranije napustio Etihad. Jedna od njegovih želja je da u budućnosti vodi neku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, a treniranje drugog tima u Engleskoj ne dolazi u obzir

Pep Gvardiola je izjavio da nikada neće trenirati nijednu drugu ekipu u Engleskoj.

Guardiola ima važeći ugovor sa Sitijem do 2023. godine i samo čudo može da se desi da jedan od najboljih trenera svijeta ranije napustio Etihad.

Jedna od njegovih želja je da u budućnosti vodi neku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, a treniranje drugog tima u Engleskoj ne dolazi u obzir.

– Puno sam puta rekao da bih volio voditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu jednog dana kada napustim ovaj klub, ali nije lako pronaći pravo mjesto. Vrlo je malo otvorenih mjesta. Volio bih, a ako to nije moguće, onda ću nastaviti da radim s klubovima, kazao je Pep, pa je dodao:

– Trenirat ću samo Mančester Siti u Engleskoj, čak i ako se nekada opet vratim u Englesku, to će biti isključivo zbog Sitija. Naravno, ako me opet nekad u budućnosti budu
željeli. Vođenje nekog drugog kluba u Engleskoj ne dolazi u obzir.

Pep je vodio Barselonu dugo vremena u Španiji, zatim je bio trener Bajerna, a već nekoliko sezona je menadžer Sitija.

Bivši igrač Barselone, Rome i Breše osvajao je titule svugdje. Najviše trofeja ima sa Barsom s kojom je šest puta osvajao La Ligu kao igrač i tri naslova kao trener. Dva puta je kao trener osvajao Ligu šampiona s Kataloncima, dok je s Bajernom osvojio tri bundesligaška naslova, Svjetsko klupsko prvenstvo, dva Kupa Njemačke i Superkup Evrope.

Što se tiče Sitija, tu ima tri titule Premijer lige, FA Kup, Liga kup (3), Komjuniti Šild (2) i igrao je prošle sezone finale Lige šampiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve