Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gugač oduševila na debiju za plave: Magičan dodir sa vrhunskim rukometom

Sara je članica tima Budućnosti koji okuplja generaciju talentovanih djevojčica, a koje predvodi Gabrijela Markoč. Očekuje njen tim nastup u domaćoj ligi, a vjeruje da će u decembru, u dresu nacionalnog tima, igrati na EP

Za godinu Sara Gugač napravila je nekoliko ogromnih koraka. Kadetkinja Budućnosti u septembru prošle godine, nakon šampionata Evrope, stigla je iz Berana u Podgoricu. Prije četiri sedmice priključila se radu prvog tima, a u neđelju je debitovala u Ligi šampiona. Imala je ozbiljnu minutažu, postigla je tri gola…

Gugač, Foto: Pobjeda.me

Maturantkinju Medicinske škole ekipa Pobjede pozvala je juče, odgovarala je jasno i umjerenim tonom, kao u glavnoj najavi meča u Koprivnici. Trener Dragan Adžić odlučio je upravo da 17-godišnjakinja, u društvu kapitenke Majde Mehmedović, priča o prvom rivalu i očekivanjima u novoj Ligi šampiona. Tada je kazala da nije lako, kao što se priča, u mladim godinama debitovati za Budućnost bez pritiska. Osjetila je odgovornost, a i bila je odgovorna prema dresu koji najviše voli.

“Kao prvo, bilo je nestvarno kada smo saznale da ćemo se priključiti prvom timu. Lično, nijesam mogla da vjerujem, a da ne pričam o tome da ću debitovati u prvom timu. U jednom trenutku bila sam pored Lekić, Pino, Majde i ostalih zvijezda svjetskog rukometa. Neopisivo je bilo to što sam stajala pored njih. Bile su sjajne prema nama, pomagale nam, razgovarale, davale savjete. Sve su radile da se opustimo. Pričale su nam da ostanemo mirne i da smo tim. Savjetovale da sa manje pritiska gledamo na meč i da se previše ne uzbuđujemo ako pogriješimo, jer svako griješi. Sve što smo čule od njih, svaki savjet koji nam je dao trener Dragan Adžić i Bojana Popović, pamtićemo do kraja karijere. Pažljiv je bio kompletan stručni štab. Dobijali smo podršku, sve su uradili da se psihički i fizički spremimo za utakmicu”, ispričala je Gugač.

Dodir sa vrhunskim rukometom bio je magičan.

“Uh, ne znam kako bih opisala debi. Osjećala sam se kao da letim… Pamtiću duel u Koprivnici do kraja života. Sva trema je nestala kada sam uhvatila loptu”.

Sara je članica tima Budućnosti koji okuplja generaciju talentovanih djevojčica, a koje predvodi Gabrijela Markoč. Očekuje njen tim nastup u domaćoj ligi, a vjeruje da će u decembru, u dresu nacionalnog tima, igrati na EP.

“Ne znam za dalje što će biti. Ali što god bilo, sigurno me neće iznenaditi, jer većeg iznenađenja od ovoga nije bilo. Vjerujem da ćemo uspjeti da odigramo EP. Radujem se okupljanju, pripremama, atmosferi…”

Podršku prije i nakon utakmice u Koprivnici dobila je sa svih strana

“Podrška mi znači, ali loše sam se osjećala zbog poraza. Žao mi je što nijesmo došli do boljeg rezultata. Ali prvi tim će se brzo kompletirati, a onda će pokazati koliko vrijedi i koliko može”.

Od Berana do Lige šampiona

Mlada rukometašica počela je u Beranama da trenira rukomet.

“Baš sam rano počela da se bavim sportom. Treneri su mi bili Vesko Raketić i Milenko Simonović. Igrala sam za Berane 2003. Sve moje drugarice, sa kojima sam počela da treniram, prestale su da se bave rukometom, a ja sam ostala, pronašla sam se u sportu. Prošle godine došla sam u Budućnost. Zahvalnost dugujem trenerima i saigračicama na ogromnoj podršci. Napravila sam veliki korak, odvojila se od kuće, porodice… Sada sam ovdje, guram i za sport sve dajem. Odricanja su velika, ali ništa mi teško ne pada”, poručila je Gugač.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve