Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Greg Popovič: Australijanci mogu da osvoje titulu

Posle niza otkaza koje su zadesile reprezentaciju SAD, svi vjeruju da bi mogli da iskoriste priliku i da se okite zlatom na Svjetskom prvenstvu u Kini

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država borave u Melburnu gdje će 22. i 24. avgusta odigrati dvije prijateljske utakmice sa Australijom pred početak Mundobasketa.

Foto: Twitter

Posle niza otkaza koje su zadesile reprezentaciju SAD, svi vjeruju da bi mogli da iskoriste priliku i da se okite zlatom na Svjetskom prvenstvu u Kini. Među njima su i Australijanci koji računaju na nekoliko NBA igrača.

“Bez sumnje oni su tim koji može da osvoji titulu. Ne pričam to samo zato što sam ovdje, to je činjenica. Blizu su već nekoliko godina i gladni su. Talentovani su. Trener Lemanis radi dobar posao i oni su tim i imaju zajedništvo. Znaju šta rade. Žestoki su i imaju fizikalije koje idu uz to. Mislim da su među najozbiljnijim kandidatima bez sumnje”, rekao je Greg Popovič o Australijancima.

Australija inače na Svjetskom prvenstvu igra bez NBA zvezde Bena Simonsa, pa je jedan novinar pitao američkog selektora da li će ovaj košarkaš Filadelfije nedostajati “bumersima”.

“Cijelu noć si smišljao to pitanje?”, odgovorio je pitanjem Greg Popovič.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve