Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Golubović: Opstanak ostaje cilj, ali bilo bi lijepo da izborimo Evropu

Pljevljaci su u seriji od pet pobjeda, a posljednja je stigla na ''Trešnjici'', gdje je meč sa Zetom riješio Miloš Zečević golom iz penala u finišu prvog poluvremena

Ritam s kraja jeseni, Rudar je prenio na proljećnu polusezonu.

Pljevljaci su u seriji od pet pobjeda, a posljednja je stigla na ”Trešnjici”, gdje je meč sa Zetom riješio Miloš Zečević golom iz penala u finišu prvog poluvremena.

Odmah je ljepši pogled na tabelu – izabranici Vuka Bogavca izašli su iz zone baraža i imaju vedrije misli otkad su se bodovno izjednačili sa Iskrom i Golubovčanima na diobi četvrte pozicije.

Sada su bliži Evropi, nego borbi za opstanak.

– Prezadovoljni smo. Ovako treba da nastavimo. Sve ide kako treba – za Arenu kaže kapiten Milija Golubović, koji nastavlja:

– Svima je poznato kroz šta smo prošli jesenas. Bili smo u ogromnim problemima, bez novca, čak je bilo i pitanje hoćemo li završiti prošlu polusezonu, a da ne govorimo o proljeću. Sve smo to prebrodili. Završili jesen u velikom stilu, a tako smo i počeli drugi dio prvenstva. Niz od pet pobjeda je za respekt, ali tek ćemo pokazati koliko ovaj tim može, ističe vezista prvoligaša sa sjevera.

Rudar je na četiri boda od mjesta koje vodi na međunarodnu scenu, a na ,,plus pet“ u odnosu na zonu koja ugrožava status u eliti.

Golubović je svjestan da je tanka linija koja razdvaja gornju i donju polovinu prvoligaškog karavana.

– Srećni smo zbog igara i rezultata, ali nijednog trenutka neće biti euforije. Znamo koliko znače pobjede, ali isto tako i da dva loša rezultata vraćaju u donji dio tabele. Potrudićemo se da zadržimo fokus i izvučemo maksimum. Opstanak bez baraža ostaje primarni cilj, ali ne krijemo da bismo voljeli da odigramo poneku evropsku utakmicu. To bi bila najbolja nagrada za ovu generaciju, poručio je Golubović.

Pljevljaci su lansirali nekoliko mladih igrača, a u nastavak prvenstva ušli su jači nego jesenas.

Pored fudbalera i ljudi koji su stabilizovali klub, zasluge za uspjehe idu i na adresu trenera Vuka Bogavca.

– Šef je uz nas u svakom trenutku, a zahvaljući njemu još jače vjerujemo u svoje mogućnosti. Vratio nam je sampouzdanje, odlično treniramo, a to pokazuje i učinak na terenu. Rudar zaslužuje ozbiljnu ulogu u domaćem fudbalu i vjerujem da ćemo u budućnosti, kao nekada, imati najveće ambicije, naglašava nekadašnji mladi reprezentativac.

– Imamo dobru ekipu, pojačanu dolaskom Živkovića i Surake, a Rudar je klub koji prihvata i mlade igrače. Nekoliko njih je iskoristilo šansu, a neki su spremni da je tek prigrabe. Napravili smo pravi spoj, smatra Golubović.

Rudar u neđelju dočekuje posljednjeplasirani Petrovac.

Je li to prilika za šesti uzastopni trijumf?

– Više ne razmišljamo kako je bod prihvatljiv epilog, već o pobjedama. Tako će biti i protiv najjačih rivala sa domaće scene. Naravno, respektujemo Petrovac. I oni su doveli pojačanja, igrali su dobro tokom priprema, savladali Podgoricu na proljećnoj premijeri. Ništa od toga nije slučajno, a sigurno će pod Golubinjom nastojati da poprave bodovni saldo. Ovakve utakmice znaju da budu najteže, ali sve što nas zanima je da produžimo pobjedničku seriju, zaključio je dvadeset četvorogodišnji vezista Pljevljaka.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve