Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Gojković: Nakon prošle godine, ove smo sa svima bili u egalu

Velika propuštena prilika je bio meč sa Grčkom

Poslije prošle godine gdje nismo parilali najboljim svjetskim ekipama sad sa svakim smo bili u egalu, kazao je nakon meča sa SAD selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković.

On se osvrnuo na početku na sami meč sa Amerikancima, koji nije imao težinu osim prestiža.

“Nije bilo idealno u prve dvije četvrtine. Otvorili smo nekih dosta šuteva, poslije toga imali smo dominaciju, imali veliki broj šansi u druge dvije četvrtine, četiri minuta igrača više, gdje ne znam jel smo dali jedna gol, tako da ne možemo biti zadovoljni sa tim. Pogotovo kako se odvijao drugi dio utakmice, što smo došli do peteraca i da se žalimo “penali lutrija”. Imali smo priliku d a osovjimo sedmo mjesto”.

Generalno nema puno toga da zamjeri svojim igračima.

“Ne mogu zamjeriti nikom na pristupu. Energija dobra, povratak, plivanje, ali moralo je biti mnogo boljih rješenja u tom momentu, al eto vidjećemo za ubuduće”.

Gojković je i revidirao učešće naše selekcije u Japanu.

“Mi smo pobjedili samo dvije utakmice, dvije nerješeno i izgubili tri. Ali smo ta dva neriješena izgubili na penale. Bile su važne i jedna i druga i sa Srbijom, ova danas manje važna, ali važna zbog prestiža i pobjedničkog mentaliteta. Što se tiče igre bilo je onako kako treba. Poslije prošle godine gdje nismo parilali najboljim svjetskim ekipama sad sa svakim smo bili u egalu, osim sa Italijom gdje smo loše krenuli u utakmicu”.

Velika propuštena prilika je bio meč sa Grčkom.

“Moramo da dođemo do toga da pobjeđujemo. Neke ekipe su čekale po sedam, osam godina, ovako slično da počnu da pobjeđuju. Kada se pobjedi počne i ta ekipa da ima…bila je to poslije Hrvatske neka vjera i prilika velika protiv Grčke mislim da smo imali veliku šansu, ali definitivno izubili smo nekoliko utakmica u tim neizvjesnim završnicama i moramo to prelomioti, jer šanse stvaramo. Da smo bili inferiorni pa bi onda mogli da kažemo kao prošle godine da nismo imali priliku, sad smo imali priliku”.

Gojković se na kraju osvrnuo i na malu minutažu Bogdana Đurđića, kao i na kraj reprezentativne karijere Uroša Čučkovića, kojem je SP u Fukuoki bilo posljednje.

“Pa dobro u maju kad se već znalo da je 15 igrača, obavio sam sastanak i rekao da budu svi spremni, da budu dio ekipe, da ćemo tražiti najbolja rješenja u tom momentu. To je bila moja procjena za način igre koji smo gajili. Mislim da smo igrali dobro. Čučković se oprašta, da mu se zahvalim jer je znao da zavšrava karijeru i izrazio je želju da igra ovo lejto. Da mu se zahvalim sve što je dao crnogorskom vaterpolu, prethodnih 10, 12 godina koliko je član seniorske reprezentacije, prije toga i kroz druge, jedno izuzetno ponašanje i karijerta, bili smo blizu da njegovu karijeru završimo sa dosta većim uspjehom i zbog toga mi je žao”, kazao je Gojković.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
29.07.2023-14:52 14:52

Pošten i stručan čovjek bi dao ostavku i otišao bez priče, osim što bi se izvinuo što je radio posao koji ne zna. ALI OVA OSOBA NIT JE STRUČNA NIT JE POOŠTENA! ASAMO JE DOBRO ZATUCANA!