Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Glavni grad poklonio stolove fudbalskim niželigašima

Vrijedna donacija u vidu promocije tekbola

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada donirao je stolove za šest stadiona u Podgorici, koje će koristiti članovi sedam klubova iz Druge lige i Srednje regije FSCG. Na taj način nastavljena je popularizacija tekbola kao urbanog sporta, usko povezanog sa fudbalom i promocija zdravih stilova života.

Fudbalski drugoligaši Podgorica, Mladost Donja Gorica i Kom, kao i trećeligaši Titograd, Zabjelo, Crvena stijena i Drezga na svojim stadionima od sada imaju tekbol stolove, brendirane obilježjima klubova.

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić, kazao je da je ideja nastala nakon interesovanja fudbalskih klubova za tekbol.

-Ideja je bila zajednička sa klubovima, pošto su sami izrazili želju da imaju tekbol stolove jer su imali potrebu za njima, s obzirom na to da smo na velikom broju lokacija u gradu postavili stolove i da je interesantan sport. Mnogi njihovi igrači igraju i samim tim smo došli na ideju da im te stolove doniramo. Donirano je šest stolova za potrebe klubova iz nižih liga, koji imaju svoje stadione i terene i mogućnost da stolove sačuvaju i skladište. Uz to kupljena su još dva stola za tekbol koja će biti postavljena na određenim lokacijama u glavnom gradu u dogovoru sa našom Agencijom za stanovanje. Ovo je lijepa priča, čini mi se, promocija i tekbola, interesantnog sporta koji može fudbalerima da posluži, pretpostavljam i za neku vrstu treninga, poboljšanje tehnike ili da klubovima posluži za neku vrstu uigravanja i zagrijavanja pred početak treninga ili utakmica – kazao je Antić.

-Prelijepa ideja i odlična stvar, pogotovo za naš klub, jer naši igrači inače prije treninga ili nakon treninga ostaju da igraju kockice, koje smo svi igrali kada smo bili djeca i to često zna da se oduži, da se igra u piće ili slično. Tako da će ovaj sto biti fenomenalna stvar za naš klub. Već vidim da će se reflektori raditi na poligonu na stadionu Drezge i da će red za tekbol biti dugačak. Zaista, prelijepa stvar i vjerujem da će tehnika naših fudbalera biti na zavidnom nivou poslije par mjeseci igre – istakao je predsjednik FK Drezga, Vladimir Stojanović.

Sve više stolova širom Podgorice, ali i Crne Gore, ulivaju nadu da će biti sve više zainteresovanih za tekbol, koji je odličan sport za rekreaciju i druženje ali i takmičenje na ozbiljnom nivou. Upravo će Podgorica i Tekbol savez Crne Gore, od 28. do 31. marta , biti domaćini turnira European Teqball Toura-a, prestižnog takmičenja na kom će nastupiti preko 150 takmičara iz cijelog svijeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve