Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Gavi mijenja ligu i postaje jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu

Španski sud je Gavijev ugovor potpisan prošle godine s Barselonom proglasio nevažećim nakon što je La Liga podnijela žalbu da je igrač bio prekasno registrovan zbog finansijskih problema kluba. Barselonina žalba na tu odluku bila je odbijena i Gavi se stoga našao u problemima

Barselonini finansijski problemi negativno su se odrazili na 18-godišnjeg Gavija, jednog od najvećih talenata svjetskog fudbala. On se više ne nalazi na popisu igrača profesionalne Barselonine ekipe, vraćen je na ugovor koji je imao kao igrač klupske akademije i teoretski bi na ljeto mogao besplatno da napusti klub. Čelsi to pokušava da iskoristi.

As piše da je londonski velikan spreman ponuditi Gaviju platu kakvu sam želi te da bi tinejdžer mogao postati jedan od najplaćenijih fudbalera u Premier ligi. Njegova je dilema ljubav ili novac, dodaje se uz pojašnjenje da Gavi želi ostati u Barseloni, koja je primorana na rezanje plata, dok mu se s druge strane nudi ugovor iz snova.

Podsjetimo, La Liga je nedavno na službenoj stranici iz ekipe Barcelone obrisala darovitog vezistu. Vođstvo španskog prvenstva time Gavija više ne smatra članom profesionalne ekipe katalonskog kluba, iako je za nju ukupno upisao 84 nastupa, od kojih 40 ove sezone. Prema Transfermarktu, jedan od najvećih svjetskih talenata vrijedi 90 miliona eura.

Španski sud je Gavijev ugovor potpisan prošle godine s Barselonom proglasio nevažećim nakon što je La Liga podnijela žalbu da je igrač bio prekasno registrovan zbog finansijskih problema kluba. Barselonina žalba na tu odluku bila je odbijena i Gavi se stoga našao u problemima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve