Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gašević: Dan kada ništa ne ide

Pljevljaci su na startu druge polusezone izgubili od Iskre pod Golubinjom – 3:0. Nije bilo sigurnosti i čvrstine pozadi, vezni red nije se nametnuo na sredini, a napad ostao bezopasan

Proljećna premijera Rudara bila je za zaborav.

Pljevljaci su na startu druge polusezone izgubili od Iskre pod Golubinjom – 3:0.

Nije bilo sigurnosti i čvrstine pozadi, vezni red nije se nametnuo na sredini, a napad ostao bezopasan.

Znali su to da kazne raspoloženi i u zimskom prelaznom roku dobro pojačani Danilovgrađani.

– Izgubili bismo i da je prekoputa bila slabija ekipa od Iskre. Nije nam ništa išlo. Podbacili smo u svakom segmentu. To je bio loš dan i kvalitetan protivnik, koji ima moj puni respekt, zasluženo je osvojio bodove. Organizovali smo sastanak, vidjeli greške i vjerujem izvukli pouke. U fudbalu nema previše vremena za tugu ili slavlje. U narednom kolu očekuje nas gostovanje Dečiću i uradićemo sve da popravimo sliku iz prošlog meča – rekao je Ognjen Gašević, prvotimac tima iz Pljevalja.

Izabranici Rada Petrovića nijesu pokazali ono što ih je krasilo tokom priprema u Turskoj, gdje su ostavili pozitivan utisak protiv ozbiljnih rivala.

Što je razlog?

– Iskreno, i ja sam očekivao puno više nakon svega što smo pokazali u Antaliji. Trenirali smo odlično, igrali jako dobro i vjerovao sam da ćemo napraviti rezultat protiv Iskre, pogotovo što smo bili domaćini. Ipak, desilo se suprotno. Izostala je kompaktnost, zajedništvo i agresivnost. Nijesmo imali pravi pristup. Presjekao nas je brzo primljeni gol, a nakon toga nijesmo uspjeli da se vratimo. Nije nam odgovaralo ni stanje terena. Iskra se bolje snašla i ugrožavala nas dugim loptama.

Teško nam je pao poraz, ali siguran sam da to nije odraz forme, već trenutnih slabosti. Dešava se svima da imaju takve momente. Mlada smo ekipa i normalno je da bude oscilacija. Naravno, ne smije da ih bude u ovolikoj mjeri. Idemo dalje. Na nama je da odreagujemo na pravi način i pokažemo da vrijedimo – ističe mladi reprezentativac.

Slično je prošao i Dečić koji je kao favorit doživio šok od Jezera na stadionu ,,Braće Velašević“ – 4:2.

U Tuzima će se u četvrtak sastati poraženi sa premijere. Novi negativan epilog mogao bi da izazove probleme na jednoj strani.

– Svjesni smo situacije. Plan je bio da se pobjedom na startu približimo vodećim ekipama, a mi sada imamo zonu baraža na dva boda. Sada smo pod malo većim pritiskom, ali moramo da zadržimo mirnoću. Spremamo se da napravimo iznenađenje u Tuzima. Biće teško, Dečić je jak protivnik, pojačan dolaskom Bećiraja, Marušića i još par igrača, kao i ostankom Božovića. Bićemo na iskušenju, ali možemo da zaustavimo najbolje igrače rivala. Probaćemo da pobijedimo, ali i bod je za nas prihvatljiv – ističe krilni napadač Rudara.

Drugo proljećno kolo trebalo je da se odigra danas, ali je zbog vremenskih prilika odloženo za četvrtak.

– Nama to odgovora, jer imamo više vremena za razgovor, treninge i samu pripremu. Iskreno se nadam da ćemo izgledati puno bolje i zadovoljni se, nakon utakmice, vratiti u Pljevlja – zaključio je Gašević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve