Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Fudbalski apsurd – Liverpul i Totenhem bez najboljih igrača dok se sezona bude lomila!

Sve ovo će ponovo pokrenuti priče oko kalendara takmičenja, ali FIFA je i dalje neumoljiva da je reprezentativni fudbal prioritet svih prioriteta. Trenutno su klubovi nemoćni da tu nešto promijene

Sezona u engleskoj Premijer ligi polako ulazi u najzanimljiviju fazu, a situacija na tabeli nakon 19 odigranih kola je nikad neizvesnija.

Liverpul je lider sa 42 boda, Arsenal ima 40, Aston Vila 39, šampion Mančester siti 37 i meč manje, Totenhem 36, Vest Hem 33…

Čini se da bi šampionska trka mogla da traje sve do posljednjih kola, ali Liverpul i Totenhem će uskoro imati veliki problem, jer će morati da “prežive” mjesec dana “gustog” rasporeda bez svojih najboljih igrača.

Liverpul u posljednje vrijeme igra jako dobro, ima samo jedan poraz, a u ponedjeljak dočekuje Njukasl. To će biti posljednja utakmica u kojoj će u sastavu u sljedećih 30 i više dana biti Mohamed Salah. Egipćanin se priključuje svojoj reprezentaciji i ide na Afrički kup nacija, koji se igra u Obali Slonovače od 13. januara do 11 februara.

Egipat je jedan od favorita turnira i moguće je da će daleko dogurati, pa će Jirgen Klop bez najboljeg igrača biti šest, a možda i sedam utakmica.

Dok Salah bude u Obali Slonovače, Liverpul će igrati u FA kupu, Liga kupu i Premijer ligi, a u razmaku od pet dana čekaju ga dvije teške utakmice, protiv Čelsija (31. januara) i Arsenala (4. februara).

U istim problemima je i Angelos Postekoglou, čiji Totenhem dosta dobro gura i mogao bi da igra važnu ulogu u nastavku sezone. Spursi ostaju bez Sona, koji se iza Nove godine pridružuje reprezentaciji Južne Koreje.

Korejci od 12. januara do 10. februara nastupaju na Kupu Azije u Kataru, takođe su među favoritima i mogli bi daleko da doguraju.

Totenhem u tom razdoblju, od težih utakmica, ima gostovanje Mančester junajtedu i utakmicu kod kuće protiv Brajtona. Moraće Spursi da se snađu bez Sona, koji je ove sezone na 19 ligaških mečeva upisao 11 golova i pet asistencija.

I mnogi drugi klubovi će u ovom periodu biti oslabljeni za brojne afričke i azijske fudbalere, ali nijedan tim toliko ne zavisi od njih, koliko Liverpul i Totenhem od Salaha i Sona.

Sve ovo će ponovo pokrenuti priče oko kalendara takmičenja, ali FIFA je i dalje neumoljiva da je reprezentativni fudbal prioritet svih prioriteta. Trenutno su klubovi nemoćni da tu nešto promijene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve