Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Fudbaleri Arsenala predstavljaće Crnu Goru u Ligi konferencija

Od referenduma do danas nijedan crnogorski klub nije uspio da prođe kvalifikacije za evropske kupove, a ove sezone naš fudbal se nalazi na najnižim rejting granama u istoriji.

Najprijatnije iznenađenje Crnogorske fudbalske lige Arsenal iz Tivta dobio je UEFA licencu i predstavljaće našu zemlju ovog ljeta u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Od referenduma do danas nijedan crnogorski klub nije uspio da prođe kvalifikacije za evropske kupove, a ove sezone naš fudbal se nalazi na najnižim rejting granama u istoriji.

Fudbaleri Arsenala ostvarili su ogroman uspjeh i u debitantskoj sezoni u elitnom društvu završili na trećem mjestu, a u ponedjeljak će u finalu Kupa protiv Sutjeske pokušati da osvoje i prvi trofej u istoriji kluba.

Postojala je bojazan da izdanja tima Radisava Dragićevića neće biti valorizovana na pravi način, jer je Arsenalov zahtjev za licencu odbijen u prvostepenoj odluci, zbog neispunavanja svih kriterijuma, ali je nakon žalbe tivatskog kluba otklonjena i posljednja dilema.

“Komisija je, nakon razmatranja uloženih žalbi i prateće dokumentacije, usvojila žalbe FK Arsenal i OFK Petrovac i izdala klubovima licencu za nastup u UEFA takmičenjima. Pored Arsenala i Petrovca, licencu su ranije dobili FK Budućnost, FK Sutjeska, FK Dečić i ŽFK Breznica“, navodi se u saopštenju komisije.

Od timova koji su dobili licencu, Evropu neće igrati Dečić i Petrovac, jer nisu ostvarili adekvatan plasman na tabeli.

Budućnost će igrati u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona, Sutkesku i Arsenal čekaju kvalifikacije za Ligu konferencija, a Breznicu kvalifikacije za Ligu šampiona za žene.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve