Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Francuska šampion Evrope

Bio je ovo okršaj između svjetskog i olimpijskog šampiona, a Francuska je na kraju uspjela da objedini titule prvaka evropskog i olimpijskog prvaka.

Rukometaši Francuske novi prvaci su Evrope, nakon što su u finalu Evropskog prvenstva bili bolji od Danske poslije produžetaka 33:31.

Bio je ovo okršaj između svjetskog i olimpijskog šampiona, a Francuska je na kraju uspjela da objedini titule prvaka evropskog i olimpijskog prvaka.

Francuzima je ovo četvrto evropsko zlato, četvrto i za ikonu ovog tima Nikolu Karabatića.

U prvom poluvrijemenu viđena je velika borba. Dominirali su golmani Emil Nilsen i Samir Belasin. Francuska je imala dva gola prednosti, dva gola prednosti je imala i Danska, a na pauzu poslije trideset minuta otišlo se sa rezultatom 14:14.

U nastavku meča, Danska je odmah stekla tri gola prednosti – 17:14. Na deset minuta prije kraja, Danska je vodila sa 23:21. Francuska je na sedam minuta prije kraja uspjela da izjednači na 23:23.

Na pet minuta prije kraja, Mae je realizovao sedmerac za 25:24. Hansen je projektilom donio izjednačenje. Landin je nakon toga skinuo zicer, Hansen novim projektilom prednost Danskoj – 26:25. Danska je ostala sa igračem manje, a Mae pogodio sa sedam metara za 26:26.

Gidsel je bio siguran za 27:26, Remili je na drugoj strani pogodio stativu. Danska je izgubila loptu, a Febregas na 30 sekundi prije kraja donio izjednačenje. Danska nije uspjela da stigne do gola, pa je finale otišlo u produžetke.

Poslije prvog protužetka od pet minuta, opet egal – 29:29. Francuska je nakon toga sa dva gola Mema povela 31:29. Danska je izgubila loptu, istom mjerom uzvratila je i Francuska, a Hansen je pogodio za 30:31. Prandi, junak meča protiv Švedske, pogodio je za 32:30 i slavlje Francuske je moglo da počne. Obije selekcije postigle su još po jedan brzi gol, za konačnih 33:31.

Fabregas je dao osam golova, Remili pet, a heroj Mem samo dva, i to nakon što je promašio prvih pet šuteva.

U poraženom timu najefikasniji su bili Hansen sa devet (sedmerci 7-7) i Matijas Gidsel sa osam golova, dok je igrač utakmice bio Nilsen sa 15 odbrana.

Švedska je pobijedila domaćina Njemačku sa 34:31 (18:12), osvojila bronzu i obezbjedila plasman na Olimpijske igre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve