Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

FIBA LŠ: Mornar porazom završio nastup u Evropi

U meču bez rezultatskog značaja, jer oba tima nijesu imala šansu za prolaz, Barani protiv Gaziantepa (86:79) doživjeli deseti poraz u grupi C, u kojoj su upisali i četiri pobjede, sve u Baru

Mornar je porazom u Turskoj završio nastup u FIBA Ligi šampiona..

Vajthed, Foto: Championsleague.basketball

U meču bez rezultatskog značaja, jer oba tima nijesu imala šansu za prolaz, Barani protiv Gaziantepa (86:79) doživjeli deseti poraz u grupi C, u kojoj su upisali i četiri pobjede, sve u Baru.

Domaćin se Mornaru revaširao istom mjerom za poraz u Baru (84:77).

Slab početak takmičenja, i početnih šest poraza odredili su sudbinu Barana na evropskoj sceni. Nekoliko pobjeda u “Topolici”, počev od prve protiv Gaziantepa, držale su, međutim, izabranike Mihaila Pavićević u igri za prolaz u osminu finala sve do tri kola prije kraja, nakon čega je poraz od Peristerija raspršio i posljednje nade.

Baranima sada preostaje da svu energiju (koju je trošio putovanjim i igrača po Evropi) i pažnju usmjeri na završnicu ABA lige, u kojoj se Mornar bori za plej-of regionalnog takmičenja. A u ponedjeljak je pravi ispit za Mornar, jer u “Topolicu” stiže šampion ABA lige i evroligaš Crvena zvezda.

Mornar je u Turskoj odigrao meč bez četvorice važnih igrača, Derika Nidama, Džejkoba Pulena, Lensa Herisa i Uroša Lukovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve