Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ferštapen zadovoljan posle Belgije, ne može da brani Hamiltona

Trka za Veliku nagradu Holandije vozi se ovog vikenda na stazi Zandvort

Vozač Red Bula Maks Ferštapen smatra da su bodovi koji su dodijeljeni poslije trke za Veliku nagradu Belgije, koja nije vožena zbog nevremena, pravedni.

Loši vremenski uslovi spriječili su vozače da se utrkuju na stazi Spa Frankošamp u Belgiji i vozili su svega tri kruga iza vozila bezbjednosti kako bi trka mogla da se “uknjiži”, redosljed je bio spram kvalifikacija i na osnovu toga dodijeljeni su bodovi.

Tako su svi dobili polovinu od ukupnog broja poena, što znači da je Maks Ferštapen sa novih 12.5 bodova na tri manje od lidera u šampionatu Luisa Hamiltona.

“Na kraju svega, zahvaljujući plasmanu u kvalifikacijama, mislim da su bodovi zarađeni. Čaša jeste napola puna, ali je to novih 12.5 bodova. Put je još dug i nadam se da ću se sa Luisom još zabavljati u duelima na stazi”, rekao je Ferštapen.

Maks je rođen u Belgiji i imao je veliku podršku iako se trka nije vozila, a u Holandiji će, podrazumijeva se, sve biti u narandžastom i Hamilton će biti u nemilosti publike.

“To vam je kao kad igrate fudbalsku utakmicu na sopstvenom stadionu. Nije da odete do svojih navijača i kažete im kako bi trebalo da se ponašaju. Strastveni su i ja ne mogu da odlučujem umjesto njih. Nadam se da će im biti zabavno”, poručio je Maks.

Trka za Veliku nagradu Holandije vozi se ovog vikenda na stazi Zandvort.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve