Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ferstapen: Neću iz Red Bula sve dok je Helmut Marko dio tima

Spekulacije o Maksovom odlasku iz ekipe koja ga podržava još od djetinjstva dobile su na značaju kada je njegov otac – bivši vozač u Formuli 1 – Jos Ferstapen izjavio da bi šef Red Bula Kristijan Horner morao da napusti taj tim

Trostruki uzastopni šampion svijeta u Formuli 1 Maks Ferstapen rekao je da bi bilo pravo čudo ukoliko ne bude dio Red Bula i naredne godine, ali da je za njega veoma važno da i savjetnik Helmut Marko bude član austrijske ekipe.

Spekulacije o Maksovom odlasku iz ekipe koja ga podržava još od djetinjstva dobile su na značaju kada je njegov otac – bivši vozač u Formuli 1 – Jos Ferstapen izjavio da bi šef Red Bula Kristijan Horner morao da napusti taj tim.

Jos je to izjavio poslije skandala u kom je Horner optužen za slanje neprimjerenih poruka jednoj koleginici. Red Bul je internom istragom utvrdio da je Horner nevin, a potom i suspendovao zaposlenu osobu koja je prijavila taj slučaj.

Maks je potom pružio podršku svom nadređenom, za kojeg je rekao da izuzetno radi svoj posao, ali je ponovo naglasio svoju odanost konsultantu Helmutu Marku.

„Helmut i ja imamo veliko međusobno poštovanje. Jesam lojalan Red Bulu, ali sam privržen i Marku koji mi je mnogo pomogao tokom karijere. Uvijek sam govorio, a ponovio sam i kada je Ditrih Matešic preminuo – vrlo je važno da ključni članovi ekipe ostanu na okupu. U tom sastavu i ostvarujemo odlične rezultate. Smatram da je Helmutov ključan i za moju budućnost. To sam rekao i ostalima u timu, svi znaju za to“, rekao je Maks i dodao:

„Ukoliko se ne dogodi neko čudo, voziću za Red Bul i naredne sezone. Ipak, ne djeluje da je to cilj svih. Bilo bi baš ludo da tim okonča saradnju sa Markom, ali vidjećemo već – možda još naredne sedmice. On je sagradio ovaj tim od nule, uz Ditrihovu podršku. Mislim da je uvijek njegovao dobar odnos sa članovima ekipe i uprkos godinama je ključan član za budućnost Red Bula“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve