Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

F1: Nova sezona počinje petog jula

Engleski mediji pišu da bi nova sezona Formule 1 trebala da počne 5. jula trkom za Veliku nagradu Austrije. Takođe, BBC prenosi da će se sigurno trka voziti pred praznim tribinama, a da će prije toga svi vozači i članovi ekipa biti testirani

Nova sezona Formule 1 trebala je da počne prošlog mjeseca trkom za Veliku nagradu Australije, ali je očekivano odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Foto: Formula1.com

Nakon toga otkazano je još nekoliko trka, a o početku sezone tek se nedavno počelo govoriti. Situacija s koronavirusom se smiruje u Evropi, te ima prostora da se razgovara o tome kada bi se najbrži cirkus na svijetu mogao vratiti.

Engleski mediji pišu da bi nova sezona Formule 1 trebala da počne 5. jula trkom za Veliku nagradu Austrije. Takođe, BBC prenosi da će se sigurno trka voziti pred praznim tribinama, a da će prije toga svi vozači i članovi ekipa biti testirani.

Nakon trke u Austriji postoji plan da se čak dvije trke održe u Velikoj Britaniji na legendarnoj stazi Silverston. Devet trka u 2020. godini je otkazano i zbog toga čelnici Formule 1 razmatraju opciju da se više trka vozi na jednoj stazi kako bi se nadoknadio zaostatak.

U F1 se nadaju da bi iz ove sezone mogli nekako “izvući” 15 do 18 trka u kalendaru kojeg je pandemija koronavirusa itekako poremetila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve