Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

F1: Hamilton niotkuda do pol pozicije u Monte Karlu

Aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu nije blistao danas u Kneževini, ali je u završnici kvalifikacija zablistao i najbržim krugom u istoriji (1:10, 166) staze došao do startne pozicije, koja u Monte Karlu znači i pola pobjede

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Monte Karla.

Aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu nije blistao danas u Kneževini, ali je u završnici kvalifikacija zablistao i najbržim krugom u istoriji (1:10, 166) staze došao do startne pozicije, koja u Monte Karlu znači i pola pobjede.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Valteri Botas, koji nije uspeo i četvrti put uzastopno da osvoji pol poziciju, dok će treći startovati Maks Ferštapen iz Red Bula (1:10.618).

Velikih problema u kvalifikacijama imao je Ferari. Sebastijan Fetel je najpre u Q1 imao kontakt sa zaštitnom ogradom i posle odlaska u garažu malo je nedostajalo da bude eliminisan već posle prvog djela kvalifikacija. Njemac je, ipak, dobio trku sa vremenom i u tom djelu kvalifikacija čak došao do prve pozicije. Fetel će sjutra startovati sa četvrtog mjesta.

https://twitter.com/F1/status/1132286120472006657

Peti je bio Pjer Gasli (Red Bul), a prvih deset kompletirali su Kevin Magnusen (Has), Danijel Rikardo (Reno), Danil Kvjat (Toro Roso), Karlos Sainz (Meklaren) i Aleksander Albon (Toro Roso).

Za razliku od Fetela, njegov klupski kolega Šarl Lekler, koji je bio najbrži na trećem treningu, kvalifikacije je završio u Q1 i startovaće tek sa 16. pozicije.

Šesta trka u šampionatu je sjutra od 15:10 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve