Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Ferstapen prekinuo dominaciju Mercedesa

Holanđanin je tako prekinuo dominaciju Mercedesevog tandema, čiji su članovi dominirali u prethodne četiri runde u sezoni. Ipak, uprkos velikim problemima s potrošnjom pneumatka, Luis Hamilton i Valteri Botas našli su se na pobjedničkom podijumu

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobjednik je pete trke Svjetskog šampionata Formule 1 koja je u Silverstonu vožena za Veliku nagradu 70-godišnjice ovog fenomenalnog sporta.

Ferstapen, Foto: Sportsnet.com

Holanđanin je tako prekinuo dominaciju Mercedesevog tandema, čiji su članovi dominirali u prethodne četiri runde u sezoni.

Ipak, uprkos velikim problemima s potrošnjom pneumatka, Luis Hamilton i Valteri Botas našli su se na pobjedničkom podijumu.

Aktuelni šampion je pritom odvezao najbrži krug trke, pa se ne može reći da je imao loš vikend na tlu Velike Britanije.

Ferstapen je zabilježio deveti trijumf u karijeri, prvi na čuvenom Silverstonu i tako preuzeo drugo mjesto u ukupnom plasmanu sa 30 poena manje od lidera Hamiltona.

Dobru trku imao je Šarl Lekler u Ferariju zauzevši četvrto mjesto, ispred drugog vozača Red Bula Aleksandera Albona i dvojca Rejsing Pointa Lensa Strola i Nika Hilkenberga, koji u timu mijenja Serhija Peresa dok se ne oporavi od koronavirusa.

Osmi je bio vozač Renoa Esteban Okon, a najbolju desetoricu kompletirali su Lando Noris u Meklarenu i vozač Alfa Taurija Danil Kvjat.

Sebastijan Fetel je podbacio, pošto je bio tek dvanaesti.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Španije na stazi „Katalunja“ već narednog vikenda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve