Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

F1: Ferariju pol pozicija u Bahreinu

Šarl Lekler postao je prvi vozač rodom iz Monaka koji će imati pol poziciju u Formuli 1, a to je ostvario sjajnim vožnjama u tokom kvalifikacionog ciklusa u subotu

Na kvalifikacijama za Veliku nagradu Bahreina najbrži su bili vozači Ferarija, Šarl Lekler i Sebastijan Fetel, koji će startovati iz prvog startnog reda.

Šarl Lekler postao je prvi vozač rodom iz Monaka koji će imati pol poziciju u Formuli 1, a to je ostvario sjajnim vožnjama u tokom kvalifikacionog ciklusa u subotu. Podsjetimo, Lekler je bio šampion GP3 i Formule 2, a prošle sezone u Zauberu vozio je sjajno na “sredini tabele” i zasluženo dobio mjesto u Ferariju.

Leklerovo najbrže vrijeme je bilo 1:27, 866, a njegov sljedbenik i timski kolega Sebastijan Fetel vozio je oko 3 stotinke sporije, dok je na poziciji broj tri bio britanski vozač, Luis Hamilton, a četvrti njegov timski kolega iz Mercedesa, Valteri Botas.

Meklaren je sve iznenadio sa dva mjesta na top 10, pošto je Karlos Sajnc završio sedmi, a Lando Noris deseti, među 10 najbržih bili su još Maks Ferstapen, Kevin Magnusen, Roman Grožan i Kimi Raikonen.

Trka za Veliku nagradu Bahreina na programu je u neđelju od 17 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve