Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Evropsko prvenstvo za kadete u Podgorici

Gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac i predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Đuro Marić potpisali su protokol o saradnji.

Podgorica će od 8. do 16. jula biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu za kadete, na kojem će učestvovati 25 najboljih reprezentacija.

Povodom tog šampionata gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac i predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Đuro Marić potpisali su protokol o saradnji.

Gradonačelnica Injac kazala je da joj je drago da je Glavni grad u mogućnosti da podrži organizaciju EP.

“Drago mi je da smo prepoznati kao posvećena administracija jačanju kapaciteta vaterpola u Crnoj Gori i pružanju mogućnosti mladim ljudima da se bave sportom i kroz tu oblast unaprjeđuju opšte zdravlje”, rekla je Injac na konferencioji za novinare.

Ona je naglasila da je primarni cilj administracije na čijem je čelu podrška sportu i rekreaciji u Glavnom gradu.

“Nadam se da ćemo i u narednom periodi biti nosioci dobrih partnerstava i ideja, koji će dati vidljive rezultate u tim oblastima”, rekla je Injac.

Ona je naglasila da će Glavni grad podržati organizaciju tog takmičenja svim raspoloživim sredstvima, od novčanih do kapaciteta sportskih objekata.

“Učininićemo sve da šampionat bude organizovan na najbolji moguići način i da rezultati toga budu na opšte dobro građana Podgorice i Crne Gore”, rekla je Injac.

Marić je kazao da vjeruje da protokol predstavlja nastavak, odnosno računajući novu admninistraciju, početak uspješne saradnje u organizaciji velikih međunarodnih vaterpolo takmičenja.

“Podgorica ima kapacitet za organizaciju međunarodnih vaterpolo takmičenja. Jedini je grad koji ima dva bazena i hotelske kapacitete da može ugostiti sve one koji su zaintereesovani da dođu na šampionat. Uz podršku administracije Glavnog grada i gradonačelnice Injac vjerujem da ćemo imati uspješno takmičenje i dobru promociju vaterpola”, rekao je Marić.

On vjeruje da će se kroz predstojeće takmičenje dodatno motivisati djeca u Podgorici da se bave vaterpolom.

“Očekujemo oko 600 takmičara i članova delegacija i bar još toliko navijača ili porodica takmičara koji će boraviti desetak dana u Podgorioci. Dakle oko 1.200 posjetioca, to je značajna dobit za privredi Glavnog grada i njegovoj turističkoj promociji”, zaključio je Marić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve