Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Evrokup: Plavi se oporavljaju, slijedi žestok ritam mečeva

Tokom desetak dana, do nedjelje, Mijović je zbog situacije sa korona virusom imao svega četvoricu prvotimaca na raspolaganju. Tek prije dva dana, u večernjem terminu, na terenu naše najveće dvorane našli su se osmorica igrača ,,plavih… I to samo tri dana uoči izuzetno bitne utakmice protiv favorizovane španske Unikahe u Podgorici, u okviru Evokupa

Najvažnije je da je situacija konačno krenula nabolje tako je trener Budućnosti Petar Mijović opisao trenutni momenat sastava “plavih”, nakon odrađenog prvog ekipnog treninga u nedjelju u ,,Morači”, nakon više od dvije sedmice.

Mijović, Foto: Pobjeda.me

A situacija je daleko od idealne. Tokom desetak dana, do nedjelje, Mijović je zbog situacije sa korona virusom imao svega četvoricu prvotimaca na raspolaganju. Tek prije dva dana, u večernjem terminu, na terenu naše najveće dvorane našli su se osmorica igrača ,,plavih… I to samo tri dana uoči izuzetno bitne utakmice protiv favorizovane španske Unikahe u Podgorici, u okviru Evokupa.

“Imajući dodatno u vidu što nas sve čeka tokom ove sedmice, Unikaha u srijedu, pa Breša u gostima u petak i meč sa Cibonom u ABA ligi u nedjelju, fizički status igrača koji su na raspolaganju nije na priželjkivanom nivou. Neplanirana pauza je za skoro cijeli tim u toku od dvije sedmice ostavila trag. Prosto, ova situacija u kojoj smo se našli ne može se porediti sa bilo čim”, objasnio je Mijović.

Trener ,”plavih” će za meč sa Unikahom u srijedu u ,,Morači” možda računati na još jednog prvotimca.

“Pravilo Evrokupa je da igrači koji su imali korona virus mogu nastupiti nakon drugog uzastopnog negativnog testa. Tako da, u slučaju da sve prođe idealno na drugom uzastopnom testiranju, možemo najvjerovatnije računati na devet prvotimaca za duel sa Unikahom”, dodao je trener Budućnosti.

Ritam utakmica koje čekaju ,,plave” je izuzetno težak, jer će biti potrebno da se nadoknadi program pet utakmica. Od velike važnosti biće da se igrači što prije vrate na nivo forme prije nego što je korona virus zaustavio program timskog rada…

“Nakon prvog treninga u nedjelju, koji smo ciljano odradili u laganijem ritmu, podizaćemo intenzitet rada. Očekujem da ne bude bilo potrebno mnogo vremena da se, makar oni koji su na raspolagnaju, vrate u željeni ritam. Ono što dodatno usložnjava posao za nas je činjenica da će veći dio igrača biti sa reprezentacijom već od naredne sedmice. Ali sa druge strane imaće i kontinuitet treninga”, rekao je Mijović.

Budućnost će tako najvjerovatnije tek početkom decembra moći da trenira u punom obimom sa skoro svim prvotimcima, izuzev dugoročno povrijeđenog Alekse Ilića. A već 6. decembra, u prvom meču nakon ,,prozora kvalifikacija za Eurobasket za nacionalne timove, igraće veliki derbi ABA lige u gostima evroligašu Crvenoj zvezdi, u Beogradu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Test
17.11.2020-15:43 15:43

Ok

asdf
17.11.2020-15:44 15:44

asdf