Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Evrokup: Oslabljena Budućnost izgubila od Unikahe

“Plavi” nijesu mogli da budu ravnopravan rival jednom od kandidata za najviši plasman u ovom takmičenju jer su nastupili oslabljeni, bez trojice prvotimaca, a ovo im je prva utakmica nakon 28. marta i duela sa Mornarom, poslije kojeg je koronavirus pokosio osmoricu članova podgoričkog tima

Košarkaši Budućnosti poraženi su od Unikahe 66:90, u meču osmog kola Evrokupa.

Mijović, Foto: KK Budućnost

“Plavi” nijesu mogli da budu ravnopravan rival jednom od kandidata za najviši plasman u ovom takmičenju jer su nastupili oslabljeni, bez trojice prvotimaca, a ovo im je prva utakmica nakon 28. marta i duela sa Mornarom, poslije kojeg je koronavirus pokosio osmoricu članova podgoričkog tima.

Večeras trener Petar Mijović nije mogao da računa na Vilija Rida, Amadea Dela Valea i Petra Popovića, a teško je bilo očekivati bolju partiju i zbog činjenica da ekipa više od tri sedmice nije odradila nijedan zajednički trening.

Gosti iz Malage su u ranoj fazi utakmice stekli dvocifrenu prednost, ali je borbena ekipa iz Podgorice i pored problema uspjela da se vrati u meč i smanji na minus šest početkom nastavka.

Uslijedila je potom serija Unikahe od 13:0, kojom je definitivno odlučena utakmica.

U našem timu nemaju za čim da žale jer je najvažnije da se nakon teškog perioda u kojem je koronavirus potpuno poremetio rad ekipe, tim vratio na parket.

Nikola Ivanović bio je najefikasniji igrač meča sa 20 poena, a tom učinku dodao je i četiri asistencije.

Dvocifren je bio i Melvin Edžim sa 12 koševa i šest skokokova, Džastin Kobs je ubacio devet, a mladi Fedor Žugić osam poena.

U gostujućem sastavu po 15 poena Brizuele, Alonsa i Tompsona.

Već za dva dana će “plavi” će gostovati Breši u ranije odloženom meču Evrokupa.

Crnogorski šampion ima po tri pobjede i poraza iz šest utakmica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve