Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Evrokup: Crnogorski bokseri osvojili devet medalja

U finalima oba naša borca Nenad Marković i Miloš Krasnići jednoglasno su slavili protiv reprezentativaca iz Slovačke.

Bokserska reprezentacija Crne Gore osvojila je pet zlatnih i po i dvije srebrne i bronzane medalje na  Evrokupu u Bijeljini, čime je u konkurenciji 20 selekcija osvojila drugo mjesto odmah iza Rusije.

Foto: Cdm.me

U finalima oba naša borca Nenad Marković i Miloš Krasnići jednoglasno su slavili protiv reprezentativaca iz Slovačke

Zlatne medalje su ranije osvojili Nina Radenović, koja je u polufinalu savladala bokserku iz Bosne i Hercegovine, a u finalu vicešampionku Evrope Ninu Stajković iz Srbije. Edin Alković je pobijedio dva boksera iz Bosne i Hercegovine, dok je Viktor Mihailović savladao reprezentativca Hrvatske.

Srebrne medalje osvojili su Nela Radenović i Petar Liješević, a bronze Stefan Savković, koji je u sjajnoj borbi izgubio od najbojeg domaćeg boksera Adema Fetahovića, i Tamara Radunović, koju je dobila Katarina Tazabekova iz Rusije.

“Ovo je sjajan rezultat. Činjenica je da su ovi odlični nastupi dokaz da zaista imamo talentovanu generaciju. Ulčinak bi bio i bolji ali nijesu nastupili najbolja bokserka Bojana Gojković i 18-godišnji Milovan Sekulović, koji je u Splendidu slavio četvrti put na profi ringu. Nijesmo mogli više od drugog mjesta, jer je Rusija imala po dva takmičara u svakoj kategoriji”, kazao je selektor Boško Drašković, sa kojim su u stručnom štabu bili Nikola Ružić i Bajram Ademović.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve