Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Emeri preuzeo Aston Vilu

Španac naslijedio Stivena Džerarda na klupi premijerligaša

Unai Emeri novi je menadžer Aston Vile, potvrđeno je iz kluba koji je u dubokoj krizi u Premijer ligi. Napušta Viljareal, klub sa kojim je ostvario velike uspjehe prije svega u evropskim takmičenjima u godinama za nama.

Španac je naslijedio Stivena Džerarda, englesku fudbalsku legendu, koji je smijenjen prošle sedmice. Emeri je već vodio Arsenal u Premijer ligi, a iza njega su godine rada i uspjeha u Valensiji, Sevilji i Pari Sen Žermenu. Čak četiri puta osvajao je Ligu Evrope.

Već je najavljeno da Emeri neće voditi birmingemski klub na gostovanju Njukasl junajtedu u subotu. Očekuje se da nekadašnji prvak kontinenta predstavi novog menadžera 1. novembra, nakon što dobije radnu dozvolu – a da potom predvodi ekipu protiv Mančester junajteda 6. novembra.

Prethodno, Emeri je vodio sa uspjehom Viljareal, do titule Lige Evrope a prošle godine i do polufinala Lige šampiona. Viljarealu je donio i prvi trofej u klupskoj istoriji.

Aston Vila je, kako je saopštio BBC, platila španskom klubu obeštećenje od šest miliona eura za otkup Emerijevog ugovora.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve