Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Aston vila se žalila UEFA

Policija je uhapsila 46 navijača Legije poslije "90 minuta neprekidnog nasilja" u četvrtak uveče kada je 1.000 poljskih navijača stiglo na stadion, ali nisu dobili karte za meč Lige konferencija.

Fudbalski klub Aston Vila podnio je danas žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa) zbog ponašanja zvaničnika Legije iz Varšave i “nasilja bez presedana” navijača poljskog tima ispred stadiona u Birmingemu.

Policija je uhapsila 46 navijača Legije poslije “90 minuta neprekidnog nasilja” u četvrtak uveče kada je 1.000 poljskih navijača stiglo na stadion, ali nisu dobili karte za meč Lige konferencija.

“Ovo šokantno ponašanje je produkt nedostatka saradnje zvaničnika Legije sa policijom, Aston Vilom i Uefa-om tokom cijelog dana”, navela je danas Aston Vila u saopštenju.

Varšavski klub je bio nezadovoljan pošto su lokalni zvaničnici koji lincerciaju sve događaje na stadionu zahtijevali da se broj ulaznica za gostujuće navijače smanji sa 1.700 na 1.000.

Na standardnom sastanku prije utakmice u četvrtak ujutru, “Legija iz Varšave je odbila da potvrdi da će prihvatiti dodjelu karata za meč u tom trenutku”. “Ovo je u potpunosti u suprotnosti sa normalnim operativnim procedurama Uefa”, dodaje se u saopštenju.

Uefa je saopštila da “snažno osuđuje neprihvatljivo nasilje” i da je “u procesu prikupljanja svih zvaničnih izveštaja sa utakmice prije nego što donese odluku o potenciijalnim narednim koracima”.

Većina hapšenja je bila zbog nasilnog ponašanja, četiri zbog “posjedovanja noža”, a četiri zbog napada na radnike hitne pomoći.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve