Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

EDVIN KUČ: Crna Gora zaslužuje plasman na veliko takmičenje

Sa dva gola na debitanskom nastupu protiv Libana ušao je u istoriju kao prvi fudbaler Crne Gore kome je to pošlo za rukom.

Nakon debitanskog nastupa protv Libana, kapiten kosovskog Balkanija, Edvin Kuč u razgovoru za Meridian sport govorio je o istorijskim golovima, klupskoj karijeri kao i predstojećem meču protiv Srbije u Beogradu.

Balkani je hit u UEFA Ligi konferencija naročito nakon pobjede nad Dinamo Zagrebom, a njihov kapiten, 29-godišnji Rožajac je dobio priliku da prvi put zaigra za reprezentaciju Crne Gore.

Sa dva gola na debitanskom nastupu protiv Libana ušao je u istoriju kao prvi fudbaler Crne Gore kome je to pošlo za rukom.

Vezista koji bi mogao da bude adut selektora Radulovića na deficitarnoj poziciji za naš portal govorio je o utiscima nakon prijateljskog meča protiv Libana koji je bio najava za večerašnji meč protiv Srbije koji će odrediti šanse „hrabrih sokola“ u nastavku kvalifikacija.

“Nisam znao da sam ušao u istoriju. Posle utakmice sam pročitao u medijima i dobio tu informaciju. Tek kada sam čuo himnu osjetio sam taj entuzijazam kako je to igrati za reprezentaciju. Taj trenutak ću pamtiti do kraja života. Tokom čitave karijere pratio sam Crnu Goru i sanjao sam da jednog dana mogu da igram u dresu sa nacionalnim grbom. San mi se sada ostvario, a nadam se da je ovo samo početak i da ću biti od pomoći reprezentaciji i u budućnosti”, rekao je Kuč.

Nakon epizode u Rudaru iz Pljevalja 2019. godine pojačao je redove Balkanija, a sa ovim klubom u posljednje dvije godine bilježi odlične rezultate. Osvojili su dvije titule i sa dva uzastopna učešća u Ligi konferncija za primjer su crnogorskim klubovima koji do sada još uvijek nisu uspjeli da se domognu evropskog takmičenja.

Prošle godine kosovski klub nalazio se u grupi sa Sivasporom, Klužom i Slavijom iz Praga i takmičenje završio kao posljednjeplasirana ekipa sa četiri boda.

Evropa je izborena i ove sezone, a pobjedom nad Dinamo Zagrebom najavili su da su spremni da naprave i korak dalje.

“Posljednje dvije godine sa Balkanijem bilježimo velike uspjehe. Osvojili smo dvije titule zaredom i tako postali prepoznatljiv brend kosovskog fudbala. Prve godine nakon istorijske titule igrali smo u grupnu fazu Lige konferencija, a ove sezone smo nastavili sa takmičenjem u Evropi. Nakon nezasluženog poraza od Plzena, sreća nas je pogledala protiv Dinama gdje smo smo dominirali od prvog minuta i stigli do zaslužene pobjede. Mislim da ove godine imamo velike šanse da prođemo grupu. Prošle godine nismo imali iskustva, a i roster igrača je bio slabiji. Ove godine smo kompletniji i uz malo sreće možemo napraviti još jedan istorijski iskorak u Evropi”, rekao je kapiten kosovskog tima.

debitanski golovi

Ne zaboravlja Kuč ni svoje bivše klubove, a posebno je zahvalan aktuelnom lideru Meridianbet 1. CFL Dečiću iz Tuzi koji mu je bio i prekretnica u karijeri. Nakon toga uslijedio je i prelazak u Rudar gdje je nastavio sa dobrim partijama.

“Uvijek pratim bivše klubove. U Dečiću samo proveo najljepše trenutke u karijeru tokom perioda u crnogorskoj ligi. Bilo je svuda lijepo ali u Dečiću  sam se nekako preporodio i pamtiću to do kraja života. Pratim ih i trenutno su prvi na tabeli i nadam se da će stići i do prve titule. Na dobrom su putu, imaju odličnih igrača, doveli su dobrog trenera, organizacija unutar kluba je odlična, gradi se novi stadion, drago mi je da vidim sve te pozitivne stvari. Nadam se da će u budućnosti samo rasti i nastaviti da nižu uspjehe”, rekao je Kuč.

Gol koji mu je ostao u posebnom sjećanju je pod Goricom protiv Budućnosti kada je u dresu Dečića donio prvu pobjedu Tuzanima na gostovanju najtrofejnijem crnogorskom klubu.

“Bilo je puno lijepih golova u Crnoj Gori. Gol pod Goricom protiv Budućnosti mi je ostao u posebnom pamćenju. Bila je to prva pobjeda Dečića ikada na gostovanju najtrofejnijem crnogorskom klubu. Bilo je puno lijepih golova i za Rudar”, rekao je Kuč.

Skromno bez velikih očekivanja crnogorski vezista čeka novu šansu. Priliku da pomogne rerpezentaciji u kvalfikacijama imaće već večeras protiv Srbije.

“Selektor Radulović će odlučiti da li ću igrati protiv Srbije. Svaki minut koji dobijem gledaću da iskoristim na najbolji mogući način i da pokažem da sam zasluženo dobio poziv. Mogu samo da obećam maksimum kao i u prvoj utakmici protiv Libana”, kazao je Kuč.

Iako je kapiten šampionskog kluba Kosova i na specijalizovanom sajtu „Transfermarkt“ se navodi da pored crnogorskog ima i kosovsko državljanstvo, u razgovoru za naš portal otkriva da je u pitanju samo radna dozvola i da za njega nije bilo dileme kada je stigao poziv selektora Radulovića.

“Nemam pasoš Kosova, samo radnu dozvolu. Bilo je par kontakata ali ništa konkretno. Kada je poziv Crne Gore stigao nisam mogao da vjerujem. Posle priče sa selektorom Radulovićem za mene nije bilo dileme, kako su godine odmicale nisam se nadao pozivu ali trud se isplatio i dobio sam čast da budem dio nacionalne selekcije”, kaže Kuč.

debitanski golovi
Slavlje nakon debitanskog gola za reprentaciju Crne Gore, Foto: FSCG

Plasman na prvo veliko takmičenje čeka fudbalska reprezentacija Crne Gore, a nakon 2012. godine i utakmica baraža protiv Češke „hrabri sokoli“ nisu nikad bili bliži.

“Ova grupa igrača i čitava organizacija, Savez zaslužuju plasman na veliko takmičenje. Nadam se da ćemo u predstojeće tri utakmice imati i malo sreće. Kvaliteta imamo za nešto veće. Imali smo sreće i na utakmici protiv Srbije i Mađarske, sada je na nama da pokažemo da možemo i da vrijedimo”, nada se uspjehu Kuč

Za kraj dotakli smo se i planova za budućnost. Ugovor sa Balkanijem ističe mu na kraju sezone, a otvoren je i za ponude drugih klubova kojih će nakon dobrih partija u klubu i reprezentaciji sigurno biti.

“Nemam neke duge planove. Poziv selektora Radulovića dosta mijenja. Ugovor sa Balkanijem mi ističe na ljeto, a u slučaju da ostanem biću srećan ali otvoren sam i za pregovore sa drugim klubovima i razmislio bih o promjeni sredine”, zaključio je Kuč razgovor za Meridianbet.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve