Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Duško Vujošević u SC Derbiju!

Iskusni trener biće u ulozi stručnog konsultanta. Prvi selektor crnogorske reprezentacije dugo je u trenerskom poslu

Veliko pojačanje za stručni štab SC Derbija – u klub iz Podgorice stigao je Duško Vujošević.

Iskusni trener biće u ulozi stručnog konsultanta. Prvi selektor crnogorske reprezentacije dugo je u trenerskom poslu.

Najveće uspjehe ostvario je sa Partizanom, na čijoj klupi je osvojio 22 trofeja.

Trofejni trener će biti glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mlađih kategorija, gdje će svojim pobjedničkim duhom i iskustvom podići klub na još veći nivo.

“Želimo da napravimo najbolji stručni tim za razvoj mladih igrača, a Duško Vujošević je neko čije ime i reputacija to garantuju. Vujošević je sinonim za uspjeh”,rekao je Đuro Ostojić, sportski direktor SC Derbija.

Novom izazovu raduje se i trofejni trener.

“Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno djelo, najvišeg priznanja koje dodjeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju posljednju riječ kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima. Odlučio sam da dam doprinos radu SC Derbi, kao stručni konsultant. Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mladjih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mlađim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu”, istakao je Vujošević i dodao:

“Klub ima takav program “stvaranja” igrača, a to je upravo u dosadašnjem radu bila moja specijalnost. SC Derbi ima i adekvatne uslove da realizuje svoje ambicije. Prihvatio sam poziv i poslije jednogodišnje pauze se vraćam košarci, u onom kapacitetu u kojem mi to zdravstveno stanje dozvoljava. Nadam se da ćemo ovom saradnjom biti obostrano zadovoljni”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve