Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Drugi stepen ublažavanja mjera: 1. CFL startuje 30. maja, od petka mogući treninzi u manjim grupama

Na sjednici NKT-a odlučeno je da treći stepen ublažavanja mjera u sportu, kroz koji će biti omogućeno održavanje sportskih aktivnosti bez prisustva publike, a koji je bio najavljen za prvi jun, počne dva dana ranije. Fudbalski savez će, prateći te preporuke, pripremiti novi kalendar svih takmičenja čiji je organizator i o istima blagovremeno obavijestiti javnost.

Sva takmičenja kojima rukovodi Fudbalski savez Crne Gore – Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska liga, Kadetska liga, Ženska i Futsal ligia – nastaviće se 30. maja, shodno smjernicama koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo na juče održanoj sjednici.

Foto: FSCG.me

Na sjednici NKT-a odlučeno je da treći stepen ublažavanja mjera u sportu, kroz koji će biti omogućeno održavanje sportskih aktivnosti bez prisustva publike, a koji je bio najavljen za prvi jun, počne dva dana ranije.

Fudbalski savez će, prateći te preporuke, pripremiti novi kalendar svih takmičenja čiji je organizator i o istima blagovremeno obavijestiti javnost.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti saopštilo je i da od petka počinje drugi stepen ublažavanja mjera u sportu, što znači da će biti omogućene aktivnosti i u zatvorenom i na otvorenom, koje se mogu izvoditi u grupama.

Takođe, za veće timske sportove u obzir treba uzeti i mogućnost razdvajanja tima u manje grupe tokom treninga, u skladu sa mogućnostima.

“Na zahtjev više sportskih saveza i udruženja, sa kojim se saglasilo NKT, drugi stepen ublažavanja privremenih mjera koje se tiču sporta stupa na snagu u petak 15. maja, umjesto u ponedjeljak 18. maja kako je ranije bilo planirano i odlučeno”, saopštili su iz NKT-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve