Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Dominacija Elektroprivrede, zadovoljni i u Budućnosti i Mimozi

On ističe da su i ovoga puta, kao doduše i u minulih 30 godina, imali ogromnu podršku renomirane kompanije pod čijim imenom nastupaju.

Sedam pobjeda, odnosno 21 meč bod, bio je dovoljan nikšićkoj Elektroprivredi da po četvrti put osvoji veliki pehar ŠSCG na turniru CEDIS Premijer lige koja je minulog vikenda završena u Sutomoru.

Predvođeni aktuelnim seniorskim prvakom naše zemlje, intermajstorom Lukom Draškovičem i srpskim velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem, a kojima su rame uz rame bili i Stefan Mijović, Jovan Milović, Boro Miljanić, Božidar Kisie, Vuk Miletlć, Igor Šarić, Aleksandra Milović i Nenad Aleksić, “strujaši” su novim uspjehom na najkvalitetnijem ekipnom takmičenju obradovali ljubitelje drevne igre u gradu pod Trebjesom.

-Poraz u prvom kolu od Mimoze nije nas obeshrabrio, naprotiv kao da smo tada shvatili da će neizvjesnost oko pobjednika potrajati do posljednje runde i da se možemo uključiti u borbu za najviši plasman. Naši snovi su se obistinili i već u narednom derbiju protiv šampiona Budućnosti i presudnog uspjeha u tom meču stekli dovoljno samopouzdanja da do kraja turnira nanižemo još šest pobjeda za titulu – rekao je kapiten Željko Mijanović.

On ističe da su i ovoga puta, kao doduše i u minulih 30 godina, imali ogromnu podršku renomirane kompanije pod čijim imenom nastupaju.

-Mi nastojimo da uzvratimo dobrim rezultatitima kako u pojedinačnoj, tako i ekipnoj konkurenciji i uvijek ćemo se maksimalno truditi da opravdamo njihovo povjerenje i uložena sredstva na afirmaciji i kluba i svih naših članova, dodao je Mijanović.

Predsjednik ŠK Budućnost Aleksandar Radunović zadovoljan je plasmanom kluba, mada se uprava našeg najtrofejnijeg šahovskog kolektiva nadala da će odbraniti titulu.

-Liga je bila veoma kvalitetna i prilično ujednačena tako da su međusobni okršaji odlučivali o poretku na tabeli. Mi smo u derbiju poraženi od Elektroprivrede i Nikšićani su zasluženo osvojili veliki pehar ŠSCG – objektivan je bio Radunović i zahvalio se Nikoli Đukiću, Blažu Kaleziću, Andreju Šukoviću, Vladimiru Pajkoveću, Predragu Nikaču, Danju Alivodiću, Sretenu Đukanoviću i Mladenu Popoviću na trudu koji su uložili da se okite srebrnom medaljom.

U godini jubileja kada tivatska Mimoza slavi sedam decenija postojanja i uspješnog rada, izabranici Dragana Popadića su pored titule u nacionalnom kupu, bogatoj riznici nagrada i vrijednih priznanja, pridružili i bronzano odličje sa nedavno završene Premijer lige.

-Osvajanjem trećeg mjesta iza nikšićke Elektroprivrede i podgoričke Budućnosti nastavili smo niz odličnih rezultata na domaćoj sceni. Posebno mi je drago što smo obradovali naše vjerne navijače, iskrene ljubitelje drevne igre od kojih uvijek imamo veliku podršku na svim ekipnim i pojedinačnim takmičenjima – rekao je Popadić i zahvalio se lokalnoj upravi koja je, kako ističe, ispunila svoj dio obaveza iz potpisanog ugovora o sufinansiranju.

Pored njega ovoga puta u ekipi su bili Miloš Stanković, Milan Draško, Dušan Lekić, Momčilo Raičević, Milorad Ratković. Zoran Cerović, Ranko Todorović, Josip i Bojan Staničić, Marko Borozan i Miloš Vlatković kao najbolji pojedinac u redovima “žutih” sa 6,5 osvojenih poena.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve