Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Razmišljao sam da se povučem

Problemi sa povredom lakta 2016. godine, pa najprije neuspjeli povratak, uticali su da sada najbolji igrač planete pomisli i da ostavi reket.

Nakon što je četvrti put dobio Laureus, kao najbolji sportista u prethodnoj godini, Novak Đoković je priznao da je razmišljao da završi tenisku karijeru.

Foto: Sport.blic.rs

Problemi sa povredom lakta 2016. godine, pa najprije neuspjeli povratak, uticali su da sada najbolji igrač planete pomisli i da ostavi reket.

“Mislio sam da napustim tenis, o svemu, nisam bio u dobrom momentu tada. Mislio sam kada sam imao operaciju da sam sebe iznevjerio, trebalo mi je nekoliko mjeseci da nađem svrhu. Ova nagrada otuda reflektuje moj put od ne samo 12 mjeseci, već od tri godine, tačnije od Rolan Garosa 2016. kada sam postigao najveći uspjeh da u isto vreme budem vlasnik sva četiri Gren slema. Osjetio sam ogromno olakšanje. Nisam bio ispunjen tada, pokušao sam da shvatim zašto, mislim da je to bilo zato što nisam prihvatio cio proces, onoliko koliko bi trebalo, koliko je ostvarenje tog cilja zahtijevalo. Shvatio sam da to putovanje ne bi bilo ništa bez tog putovanja. Tad sam shvatio i koncept i smisao života. Tu leži snaga, naučio sam mnogo životnih lekcija u posljednje tri godine, naročito o sebi”, istakao je Đoković na ceremoniji u Monte Karlu.

Poslije svih problema, Đoković je uspio da se vrati na vrhunski način, osvajanjem, između ostalog, tri Gren slem turnira u nizu. Krajem maja i početkom juna imaće priliku da ponovo ima sva četiri najvažnija trofeja u svom vlasništvu istovremeno, ukoliko trijumfuje na Rolan Garosu.

“Morao sam mnogo toga da uradim unutar sebe, naročito u posljednjih 15 mjeseci u povratku poslije povrede, kad sam bio vrlo nervozan i nestrpljiv da se vratim. Bio sam na ivici da odložim reket sa strane, sam povratak na to putovanje sada izgleda kao bajka. To samo govori da kad se suočavate sa problemom i sa izazovom, treba pogledati u sebe. Tu su odgovori. Čuo sam to i ranije, ali nisam razumio, tek kad sam sve ovo prošao, razumio sam šta to znači. Sad znam gdje uvijek mogu pronaći snagu, vjeru, motivaciju”, poručio je Novak Đoković.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve