Prethodnih nedelja kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos iznio je mnogo kritika na račun Novaka Đokovića.

Foto: Telegraf.rs

Između ostalog, Kirjos je rekao da Đoković ima bolesnu opsesiju da se svima dopada, kao i da ga nervira način radovanja prvog tenisera svijeta.

Novak je trenutno u Beogradu, a poslije treninga je razgovarao sa srpskim novinarima koji su ga zamolili za komentar Kirjosovih izjava.

“Šta da vam kažem za Nika Kirjosa… Stvarno mislim da on u suštini nije loš momak. Ne znam zašto izjavljuje sve te stvari, da li želi da privuče pažnju ili su neki motivi drugačiji – on očigledno želi da bude iskren, otvoren, transparentan, to je dio njegovog karaktera. Ja poštujem njega, poštujem svakoga, šta mogu da uradim? Nemam problem sa time, on može da priča šta god želi. Da li ukazuje poštovanje onako kako ukazuje većina drugih? Ne. To je njemu svojstven način komunikacije i odnosa, ali stvarno mislim da nije loš momak“,kaže Đoković i dodaje:

“Imao sam priliku da ga upoznam prije nego što je krenuo sa navalom javnih kritika na moj račun, čak sam mu na US openu prije mislim pet godina ponudio i pomoć, kada su ga svi kritikovali zbog ponašanja, u smislu da može da mi se obrati ako mu treba bilo šta jer sam i ja na početku karijere trpio dosta kritika na svoj račun i prolazio kroz slične situacije. Ne znam, od tog trenutka se nešto promenilo i to je to“.

Kirjos se nijednom nije privatno obratio Đokoviću.

“Ne, apsolutno ne, sve je na nivou komunukacije kroz javnost. Stvarno sam se trudio u životu da svakog poštujem i ni sa kim nijesam imao takvu vrstu… Hajde da kažemo problema, mada to nije nešto što me drži budnim noću, što kažu Englezi… Ne razumijem razloge, ali opet poštujem“, zaključio je Novak.

Komentari

avatar