Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dokazao se na terenu i van njega: Rakojević se prisjetio najljepših momenata igračke karijere

Rođeni Nikšićanin je na ličnom primjeru dokazao rečenicu legendarnog Vilijama Bila Šenklija "fudbal nije pitanje života i smrti, mnogo je više od toga"

Nikola Peco Rakojević je u 2019. godini donio rekordnu četvrtu titulu Sutjesci. Sa “plavo bijelima” je prošao prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona što niko prije toga nije uradio, napunio je stadion kraj Bistrice posjetivši Nikšić na dane kada je igrao zajedno sa Perom Giljenim, Mojašem Radonjićem, Brajanom Nenezićem…

Rakojević, Foto: Cdm.me

Ali, rođeni Nikšićanin je na ličnom primjeru dokazao rečenicu legendarnog Vilijama Bila Šenklija “fudbal nije pitanje života i smrti, mnogo je više od toga”.

Znate priču o operaciji i o tome da je odbio savjet doktora da odmori to je nikšićki prkos i ljubav prema fudbalu sa Pecom smo zaplovili u njegove najdraže momente. Naravno, sa Sutjeskom…

Koji Vam je najdraži momenat kao igraču?

“Lijepi momenti su osvajanje omladinskog prvenstva Jugoslavije 1976. godine. Dobili smo Dinamo u Zagrebu sa 2:0, a kraj Bistrice smo odigrali 1:1. Pored toga, ulazak u Prvu ligu 1985. godine”.

A koji gol posebno pamtite?

“Možda taj protiv Teteksa u Tetovu u toj sezoni 1984/1985, mislim da je bilo 2:0 ili 2:1. Donekle je bio odlučujući. I naravno u Kupu protiv Zvezde u Nikšiću 3:3. To je bila strašna Zvezda sa Petrovićem, Savićem…”

Kao trener Evropa i titula sa OFK Titogradom, Kup i dvije dominante titule sa Sutjeskom najdraži trenutak?

“Bilo je lijepo to sa Titogradom, ali stvari koje se dešavaju u posljednje tri godine u Nikšiću su sjajne. Dvije titule, Kup, pun stadion protiv Slovana i APOEL-a u mom gradu ostaje za cijeli život”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve