Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Doček Filipa Radovića: Ostvario mi se san, nadam se zlatu u Parizu

Filip Radović, naš stonoteniser i osvajač istorijske bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, doputovao je jutros u Crnu Goru

Filip Radović, naš stonoteniser i osvajač istorijske bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, doputovao je jutros u Crnu Goru.

Rodbina, prijatelji i navijači dočekali su ga na podgoričkom aerodromu, a među okupljenima bili su i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević…

“Hvala svim ljudima koji su me dočekali, njihova podrška je bila velika i u teškim trenucima. Bez njih ne bih mogao da ostvarim ovaj rezultat. U Tokiju sam imao malo vremena da proslavim jer nas je čekao ekipni dio takmičenja u kojem se nijesmo proslavili. Mislim da je ovo svakako veliki rezultat za Crnu Goru, naš paraolimpijski pokret i za mene”, rekao je Radović i dodao.

“Ova medalja, ovaj doček, nešto je za što svi sportisti treniraju, o čemu sanjaju, a meni se san ostvario. Imam nekoliko dana da proslavim medalju kako treba, a onda se vraćam u salu, vraćam se treninzima, čeka nas naredni paraolimpijski ciklus – Pariz 2024. godine”.

Osvajanjem bronzanog odličja na Paraolimpijskim igrama Radović je samo potvrdio kvalitet.

U dosadašnjoj karijeri može da se pohvali i sa četiri evropske medalje, a naredni izazov je Svjetsko prvenstvo koje je zakazano za 2022. godinu.

foto Dobrilo Malidžan, Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve