Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović crnogorskim olimpijcima: Stotine hiljada srca navijača kucaće za vas svakog sekunda

Bez obzira na rezultate uvijek budete ono što jeste - ambasadori kojima se Crna Gora ponosni, poručio je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je večeras u Vili Gorica sportiste, članove olimpijskog tima i poželio im mnogo sreće na Igrama u Tokiju.

“Srećan vam put u Japan, da se zdravo vratite i da bez obzira na rezultate uvijek budete ono što jeste – ambasadori kojima se Crna Gora ponosni”, poručio je predsjednik Crne Gore  našim olimpijcima.

Olimpijske igre i olimpijska medalja, kako kaže Đuaknović, san su svakog sportiste.

“Do ostvarenja tog sna stiže se samo po jednom obrazcu – čelična volja na treninzima, hladna glava, vatreno srce na borilištima i ljubav prema domovini. Samo tako se talenat pretvara u postignuće i postaje dio sportske, nacionalne i svjetske istorije.

Ova zastava koju vam danas predajem simbol je borbe za ono što je Crnogorcima uvijek bilo najsvetije – borbe za slobodu. Pod ovom zastavom generacije naših predaka su branile i odbranile Crnu Goru, isticale slavu kojom se diče generacije. Ova je zastava, po vjekovnoj tradiciji išla u najbolje ruke. Tako je i danas. Siguran sam da bi svako od 33 člana naše ekspedicije bio njen dostojan nosilac na otvaranju Olimpijskih igara. A isto tako znam da će svako od vas biti iskreno ponosan što će vas na defileu predvoditi Jovanka Radičević i Draško Brguljan, ikone crnogorskog sporta, uzori našim sportistima i mladim naraštajima. Predajem vam zastavu Crne Gore, siguran da ćete se za nju boriti dajući na svakoj utakmici maksimum. Stotine hiljada srca vaših navijača u Crnoj Gori i naših ljudi širom svijeta kucaće za vas, svakog sekunda, na svakom borilištu i pomoći vam kad zatreba da izvučete iz sebe onaj poslednji atom snage koji će vas voditi do pobjede”, istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, lični uspjeh jeste motiv i satisfakcija svakom čovjeku, a posebno sportisti za naporan rad, odricanje i posvećenost.

“Ali, učiniti svoj narod srećnim i ponosnim, doprinijeti ugledu i slavi svoje države, najveća je satisfakcija i nagrada svakom pravom sportisti. Idete na drugi kraj svijeta u Japan. U zemlju koja je po nekim svevremenim vrijednostima jako bliska našoj Crnoj Gori. Kao malo koje druge zemlje i narode, Crnu Goru i Japan spaja tradicija viteštva i kodeks časti”, rekao je predsjednik Crne Gore”, kazao je predsjednik Crne Gore.

Prema riječima Đukanovića, malo što život i ovaj svijet čini tako lijepim kao sport.

“Pokazalo nam je to i upravo završeno Evropsko prvenstvo u fudbalu, na kojem se, nakon skoro godinu i po, sa tribina opet čuo onaj navijački huk, koji je za sportiste i poklonike sporta najljepša muzika.

Zadovoljstvo mi je što su ovogodišnje Olimpijske igre povod našeg večerašnjeg susreta. To je ohrabrujući znak da se život, koliko toliko vraća u normalu. Da je čovjek pred pobjedom nad virusom. Uz nadu da je atmosfera karantina iza nas, a da je vrijeme igara, radosti i druženja pred nama”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dogville
14.07.2021-20:36 20:36

Srecno u Tokiju, divni mladi ljudi!!!