Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đokovićevo ime na listi ne znači i da će igrati AO

Najbolji teniser svijeta se našao na preliminarnoj listi prijavljenih učesnika za Australijan open, ali spisak nije konačan

Direktor Australijan Opena Kreg Tajli je izjavio da to što je Novak Đoković prijavljen za turnir ne znači i da će na njemu igrati.

Najbolji teniser svijeta se našao na preliminarnoj listi prijavljenih učesnika za Australijan open, ali spisak nije konačan.

– Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrijebu, rekao je Tajli i dodao:

– Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Ili sa dvije doze vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost, osim te da budete vakcinisani, jeste da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Vidio sam izvještaje u pojedinim medijima. Do sada, nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka, dodao je Tajli na spekulacije da bi Đoković mogao da traži izuzeće.

– Postoji nezavisna komisija medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahtjeva za izuzeće. To onda ide na ekspertski panel koji donosi odluku. Jasno je da za strane tenisere važe isti uslovi kao i za svakoga ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu osim odobrenog medicinskog izuzetka, objasnio je prvi čovjek Australijan opena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve