Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković vjeruje da je sada prvi favorit Vimbldona

Srpskom teniseru je to ukupno 46. polufinale, a do sada je u karijeri na 400 mečeva na Grend slem turnirima ostvario 353 pobjede i sve je bliže rekordu Rodžera Fererera koji ima 369 trijumfa.

Novak Đoković je pobijedio Andreja Rubljeva sa 3:1 u setovima i plasirao se u svoje 12.polufinale Vimbldona, i na taj način stigao na dva koraka od pete uzastopne titule na terenima Ol Ingland kluba.

Srpskom teniseru je to ukupno 46. polufinale, a do sada je u karijeri na 400 mečeva na Grend slem turnirima ostvario 353 pobjede i sve je bliže rekordu Rodžera Fererera koji ima 369 trijumfa.

Poslije pobjede protiv Andreja Rubljeva u četvrtfinalu (3:1), a uoči duela sa Janikom Sinerom u polufinalu, Novak Đoković je poručio da vidi sebe kao najvećeg favorita za titulu.

“Ne želim da zvučim arogantno, ali naravno da sebe smatram favoritom. Ako sudimo po mojoj karijeri ovdje, po osvojenim trofejima na Vimbldonu, svakako da vidim sebe kao favorita”, poručio je Đoković jasno i glasno.

Naredni rival Siner je Đokoviću dobro poznat. Prije godinu dana na Vimbldonu Italijan je vodio 2:0 u setovima protiv Đokovića, pa mu ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

„Često smo ovdje igrali u skoro isto vrijeme, tako da nisam imao priliku mnogo da ga gledam. Siner voli da igra na brzim podlogama, da bude agresivan. Udara jako i iz bekhenda i forhenda, voli da diktira poene. Znam njegovu igru. Kompletan je igrač. Samo da se oporavim, jedva čekam taj meč. Bićemo motivisani i on i ja, pa ćemo vidjeti šta će da se desi”.

Biranim riječima je Novak pričao o današnjem rivalu Rubljevu, koji je odigrao najbolji meč u karijeri protiv Đokovića, čak i pored pobjede na Serbia openu.

“Obojica smo igrali sjajno. Dobro je izlazio iz blokova, precizno udarao, preuzimao kontrolu čim bi mogao. U prvom setu je igrao bolje, a nakon toga sam promijenio momentum na moju stranu. U jednom gemu koji je trajao ‘godinama’ uspio sam da prelomim. Osjećao sam veliko olakšanje kada sam osvojio treći set”, priznao je Đoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve