Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković u Parizu stao na stranu opozicije u Srbiji

Srpski teniser je na jednoj od kamera ispisao poruku koja ukazuje na otklon od politike Aleksandra Vučića.

Vjerovatno najbolji teniser u istoriji Novak Đoković nakon prve ovogodišnje pobjede na Rolan Garosu u Parizu pokazao da je na strani opozicije u Srbiji.

Naime, poslije trijumfa protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića srpski teniser je na jednoj od kamera ispisao “Kosovo je srce Srbije”, ali se tu nije zaustavio već je poručio i “stop nasilju” i na taj način poručio predsjedniku Aleksandru Vučiću da nema njegovu podršku.

Đoković već neko vrijeme pokazuje otklon od politike SNS i Vučića, ali je ovo najkonkretniji postupak.

Doskora prvi reket svijeta je prvo odustao od gradnje terena na Dorćolu i vratio objekte u tom dijelu Beograda na upravljanje gradu, a potom je i nekoliko puta prisustvovao košarkaškim utakmicama Partizana, zajedno sa svojim sinom Stefanom i suprugom Jelenom.

Đoković je na taj način stavio prst u oko Vučiću, koji organski mrzi Partizan i prvi put nakon punih 12 godina pokazao, da ipak, navija za Partizanu kojem je i ponikao, a ne za Crvenu zvezdu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sandro
29.05.2023-17:47 17:47

Nijesam siguran da vam je ovo tumačenje dobro. Mislim da Đokovićevo “stop nasilju” nije podrška protestima “Srbija protiv nasilja”, već zahtev da prestane “nasilje” koje organi Republike Kosovo sprovode nad huliganima.