Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković razmišlja da napusti Srbiju

I dalje je jedna od velikih enigmi šta će biti sa Teniskim centrom na 25. maju. Novak Đoković je vratio terene gradu, a od tog trenutka se na njemu nalaze samo ljudi koji ih održavaju. Srpski teniser je sada opet govorio o svojim planovima.

Od kada je Nogvak Đoković teniske terene vratio Beogradu, mnogose govori o tome ko će preuzeti brigu o njima.

Objasnio je da je Srbiji dao predlog šta bi trebalo da uradi sa tim terenima, ali nije siguran da će se to zaista i desiti.

Đoković je najavio da i mogao da napusti Srbiju i da više neće za nju biti vezan poslovno, a ni teniski jer nema gdje da trenira.

“Okrećem se dalje novim projektima i u narednih nekoliko godina će se nešto ostvariti na tom planu, na drugoj lokaciji, da li u Srbiji ili ne, vidjećemo. I tako se došlo u situaciju da najbolji teniser u istoriji nema gdje da trenira u svom rodnom gradu. U Beogradu će sada morati da bude gost na tuđim terenima, barem neko vrijeme. Što se tiče moje baze u Beogradu – to još ne znam. Pretpostavljam da će biti Gemaks, dvorana. Što se tiče šljake i betona na otvorenom, to ćemo vidjeti. Možda čak i 25. maj u zavisnosti od toga ko će tamo ući i kako će se to voditi”, završio je Đoković.

Jedino je sigurno da Đoković ne želi više ništa da ima sa terenima na Dorćolu i da dovodi sebe u situaciju u koju ne želi nakon što nije dobio dozvole za proširenje, pa će se sada okrenuti drugim opcijama.

Sigurno je da mu je teniski centar neophodan kako bi mogao da se sam priprema za turnire koje ima tokom godine, neophodna mu je prava baza.

Nema dileme da Đoković uvijek govori o tome kako bi trebalo sistematski riješavati stvari u srpskom tenisu i stvoriti sistem koji bi iz godina u godine davao mlade igrače. Francuska ima nacionalni teniski centar koji godinama proizvodi talente, a Srbija bi sa dobro postavljenim sistemom mogla da se nađe na tom putu.

Ranije se spekulisalo da Novak želi da napravi pravu akademiju (planirao je proširenje i izgradnju novih objekta na Dorćolu), po ugledu na oprobane modele koji postoje u svijetu, a sada sve to djeluje daleko.

Ipak, ukoliko bi nekome trebalo dozvoliti da se pita za stvari u srpskom tenisu to je bez izuzetka Đoković i njegovo zalaganje na tom polju bi dovelo do daljeg napretka tenisa u zemlji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve