Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Radujem se povratku u Indijan Vels

Đoković je u Indijan Velsu prvi put trijumfovao još 2008. godine, a nakon toga je još četiri puta slavio na tom turniru.

Novak Đoković se nakon pet godina odsustva vraća u SAD i Indijan Vels na turnir na kojem je pet puta u karijeri podizao pobjednički pehar, posljednji put sada već davne 2016. godine.

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković je rekao da se raduje povratku u Indijan Vels, jer je to jedan od njegovih omiljenih turnira, iako na njemu nije igrao od 2019. godine.

“Prošlo je pet godina, predugo da se ne bude dio teniskog raja. To je jedan od, bez sumnje, najboljih turnira na svijetu. Ovo je vjerovatno omiljeni masters mnogim igračima, uključujući i mene. Ne mogu da dočekam da zaigram pred vašim navijačima, koji su jedni od najboljih”, rekao je Đoković u video-obraćanju koje je objavljeno na zvaničnom nalogu turnira na Tviteru.

Đoković je u Indijan Velsu prvi put trijumfovao još 2008. godine, a nakon toga je još četiri puta slavio na “petom grend slemu”.

“Prva titula na Indijan Velsu koju sam osvojio 2008. godine je u tom momentu bila jedna od najvećih titula u mojoj karijeri. Sjećam se da sam igrao protiv Mardija Fiša u finalu. Imao sam sreću da još četiri puta osvojim turnir i da igram neke nevjerovatne mečeve u finalima, sa Federerom, Nadalom i mnogim drugim sjajnim teniserima. Zaista se radujem povratku”, naglasio je Đoković.

Đoković je u karijeri osvojio 24 Grend slem trofeja, 40 Masters titula, a u ponedjeljak je započeo svoju 414. nedjelju na prvom mjestu ATP liiste, što je tačno dvije godine duže od Švajcarca Rodžera Federera (310), a već je sigurno da će za manje od mjesec dana biti duplo duže svjetski broj 1 od Rafaela Nadala koji je na vrhu rang liste bio 209 nedjelja.

Masters u Indijan Velsu igra se od šestog do 17. marta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve