Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković ostao bez krune u Rimu

Rune je nakon dva sada i 20 minuta igre pobijedio ubjedljivije nego što to rezultat od 2:1 u setovima govori (6:2, 4:6, 6:2).

Danac Holger Rune eliminisao je u četvrtfinalu Mastersa u Rimu prošlogodišnjeg pobjednika Novaka Đokovića i potvrdio da nova generacija polako preuzima primat u svjetskom tenisu.

Rune je nakon dva sada i 20 minuta igre pobijedio ubjedljivije nego što to rezultat od 2:1 u setovima govori (6:2, 4:6, 6:2).

Đoković je godinu počeo sa dva trijumfa u januaru, ali kada je došla sezona mečeva na šljaci uslijedili su neuspjesi na turnirima Monaku, Banja Luci, Rimu, a preskočen je Masters u madridu, ali ni to nije pomoglo.

Meč je, inače, bio prekinut zbog kiše pri rezultatu 6:2, 4:5 (0:30), ali je po povratku na teren, iako je Đoković odmah osvojio set, Rune igrao mnogo bolje i zasluženo stigao do trijumfa.

“Ne želim da tražim izgovore, bio je bolji igrač danas. Imao sam neke fizičke probleme u prvom setu. Uspio sam poslije da nađem ritam, publika mi je vratila sampopouzdanje. Jeste me prekid zaustavio kada sam uhvatio ritam, ali to je situacija sa kojom sam se već suočavao tokom karijere”, rekao je Novak poslije meča.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve