Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković ostao bez krune u Melburnu

Siner je odigrao fantasitčan meč, pogotovo prva dva seta u kojima Đoković nije imao ni promil šansi da uradi nešto i na kraju pobijedio sa 3:1 u setovima - 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3.

Italijan Janik Siner pobijedio je Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena i tako skinuo krunu teniskom kralju na njegovom terenu u Melburnu.

Siner je odigrao fantasitčan meč, pogotovo prva dva seta u kojima Đoković nije imao ni promil šansi da uradi nešto i na kraju pobijedio sa 3:1 u setovima – 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3.

Meč je trajao ukupno tri sata i 22 minuta tokom kojih je italijanski teniser savršeno servirao i jedinu duplu servis grešku napravio na 15:15 u posljednjem gemu meča, ali potom “zabio” as i sa tri odlična servisa stigao do trijumfa.

Foto: Reuters

Prva dva seta trajala su tek nešto više od sat vremena, tačnije ukupno 63 minuta i tek tada je Đoković počeo da igra, osvajao je svoj servis, ali do brejk prilike nije stigao i napokon je 13. gemu slomio otpor Italijana i smanjio na 2:1 u setovima.

Imao je u taj-brejku Siner meč loptu pri vođstvu 6:5, i servis, ali je Đoković vezao tri poena za nadu u veliki povratak…

Mnogi si tada očekivali da će Siner tada da popusti, da će njegov intezitet igre da opadne i da će Đoković na krilima osvojenog seta da krene još žešće, ali od toga nije bilo ništa,

Uvodne gemove osvojili su Siner i Đoković, a tada niotkuda Italijan pravi brejk nakon što je Đoković imao 40:0.

Ubrrzo je bilo 4:1, 5:2 i meč je Siner rutninski priveo kraju za svoje prvo Grend slem finale u karijeri u kojem će, s obzirom na prikazanu igru biti favorit i protiv Aleksandera Zvereva i protiv Danila Medvedeva.

Đoković je poražen u Melburnu prvi put nakon 33 pobjede, ali se nepamti kada je izgubio meč, a da pri tom nije imao nijednu brejk priliku u sva četiri gema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve