Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Djeca uključena u rasistički skandal u Češkoj, britanski ambasador na razgovoru kod ministra

Djeca na tribinama su navodno na rasnoj osnovi vrijeđala Kamaru. Mališani su u Pragu, na meču drugog kola Lige Evrope, glasno zviždali i negodovali na svaki Kamarin kontakt sa loptom, što je, navodno, izavalo nezadovoljstvo nekih ljubitelja fudbala u Evropi

Ministar inostranih poslova Češke Jakub Kulhanek pozvao je na razgovor britanskog ambasadora zbog optužbi da je dio publike u Pragu, sastavljene od školaraca, na utakmici Sparte sa škotskim Glazgov Rendžersom, burno negodovao uvijek kada je lopta bila kod igrača gostiju Glena Kamare.

– Dosta! Namjerno raširene, odvratne uvrede na račun češke djece u medijima i na internetu ne pripadaju fudbalu, a još manje dobrim odnosima između dvije zemlje, napisao je Kulhanek na Tviteru, a prenio je Rojters.

Djeca na tribinama su navodno na rasnoj osnovi vrijeđala Kamaru.

Mališani su u Pragu, na meču drugog kola Lige Evrope, glasno zviždali i negodovali na svaki Kamarin kontakt sa loptom, što je, navodno, izavalo nezadovoljstvo nekih ljubitelja fudbala u Evropi.

Fudbalski klub Spartu UEFA je kaznila zbog rasističkih ispada njihovih pristalica kod kuće, na meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Monaka, pa su juče na stadion mogla samo djeca do 14 godina starosti.

Fudbaler Glazgov Rendžersa Glen Kamara nije popularan u Češkoj nakon prošlosezonskog dvomeča Slavije i tima iz Škotske.

Tada je Kamara tvrdio da je ga je na rasnoj osnovi vrijeđao igrač češkog kluba Ondrej Kudela, zbog čega je češki reprezentativac suspendovan na 10 utakmica pod okriljem Uefe, pa je propustio i ljetošnje prvenstvo Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve