Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Denver protiv Lejkersa kreće u odbranu titule

Čelnici NBA lige saopštili su danas da će u novoj sezoni nastupiti rekordnih 125 međunarodnih igrača iz 40 zemalja sa šest kontinenata.

U noći između utorka i srijede (1:30), branioci titule Denver Nagetsi odigraće protiv Los Anđeles Lejkersima, prvu utakmicu ove sezone, i tako započeti odbranu titule šampiona NBA lige.

Denver je prošle sezone u finalu Zapada bio mnogo bolji od Lejkersa i već tada je bilo jasno da će titula šampiona najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja pripasti Nikoli Jokiću i društvu.

Denver u novu sezonu ulazi u gotovo nepromijenjenom sastavu, iz šampionske generacije nedostaje jedino Brus Braun, koji je odlučio da svoju karijeru nastavi u Indijani, dok su Lejkersi još u februaru u potpunosti transformisala sastav,tako da se sada nadau da uz dodatno vrijeme i iskustvo iz prošlogodišnjeg plej-ofa mogu poremetiti planove “grumenju”.

Čelnici NBA lige saopštili su danas da će u novoj sezoni nastupiti rekordnih 125 međunarodnih igrača iz 40 zemalja sa šest kontinenata. nače, ovo je treća uzastopna sezona u kojoj će učestvovati preko 120 stranaca i 10. vezana sa više od 100 stranaca.

Svih 30 NBA timova imaju najmanje jednog stranog igrača.

Prethodni rekord za međunarodne igrače bio je 121, i postavljen je tokom sezona 2021/22. i 2017/18.

Kanada je najzastupljenija sa 26 igrača, a slijede je Francuska sa 14 i Australija sa devet igrača.

Srbija je na četvrtom mjestu sa šest igrača u NBA ligi.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve