Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Delibašić: Fudbal je nekad okrutan, ali iz ovoga moramo izaći jači

Plava evropska priča se završila uspjeh je ispisan, igre protiv superbogatih i kvalitetnih Ludogoreca (poraz 3:1, a moglo je biti drugačije) i Astane (pobjeda 1:0 nad redovnim učesnikom evropskih takmičenja u posljednje vrijeme) hrabre za ubuduće, ali ostaje žal jer su učenici Mladena Milinkovića mogli da izbace “bordo tim"

Budućnost se vratila u svoju Podgoricu, a emocije su pomiješane nakon ispadanja iz 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope od Sarajeva u Zenici (2:1).

Budućnost, Foto: Dnevne novine

Plava evropska priča se završila uspjeh je ispisan, igre protiv superbogatih i kvalitetnih Ludogoreca (poraz 3:1, a moglo je biti drugačije) i Astane (pobjeda 1:0 nad redovnim učesnikom evropskih takmičenja u posljednje vrijeme) hrabre za ubuduće, ali ostaje žal jer su učenici Mladena Milinkovića mogli da izbace “bordo tim”

Jer gol je visio dva puta u vazduhu pri rezultatu 1:1…

“Čudan je osjećaj kada igraš dobro, kada stvaraš šanse i zaslužiš nešto više, a izgubiš. Fudbal je nekad tako okrutan. Poraz od 2:1 po svemu prikazanom nije zaslužen, jer Sarajevo ništa specijalno nije uradilo da bi došlo do plej-ofa. Ali to je fudbal, kada promašiš slijedi kazna” rekao je pomoćnik “plavih” Andrija Delibašić.

Ali ako neko zna kako se treba postaviti nakon (nezasluženog poraza, onda je to legendarni crnogorski napadač…

“Mislim da iz utakmice sa Sarajevom moramo da izađemo jači, jer smo odigrali vrhunski meč protiv dobrog protivnika, koji nije bio na nivou. Sarajevu smo otežali stvari, očigledno je da smo ga dobro analizirali i napravili dobar skauting, ali neke stvari u fudbali ne možeš da planiraš”, jasan je Deli.

Vezista Miloš Raičković takođe žali za prilikom da se Budućnost domogne prvi put istorijskog plej-ofa za Ligu Evrope…

“Vratili smo se u pravo vrijeme poslije primljenog gola, dominirali smo, imali šanse kod rezultata 1:1, ali je njihov igrač praktično sa linije sklonio loptu. Poslije nekih petnaest minuta nakon što Sarajevo nije prešlo centar uslijedila je kontra i gol. Šteta. Igrali smo hrabro, pokazali koliko možemo. Žao mi je što smo ispali, jer smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa, ali smo imali manje sreće”, jasan je Raičković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve