Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Dejan Ognjanović poptredsjednik FSCG, selektor do kraja januara

Nasljednik Miodraga Radulovića na selektorskoj klupi Crne Gore biće poznat do kraja januara sljedeće godine.

Trinaesta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 godina održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.

Na današnjoj sjednici prihvaćeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjem dijelu sezone 2023/24 u takmičenjima kojima rukovodi Fudbalski savez.

Usvojen je i predlog izmjene kalendara takmičenja za proljećnji dio sezone 2023/24 kojim je predviđeno da se takmičenje u Meridianbet 1. CFL i Drugoj ligi završi 25. maja, dok je finale Kupa Crne Gore zakazano za 30. maj 2024. godine. Kompletan raspored takmičenja u drugom dijelu sezone možete pogledati OVDJE.

Izvršni odbor prihvatio je predlog Komisije za takmičenje koji se odnosi na odigravanje Futsal Kupa Crne Gore, pa će se ovo takmčenje, u kojem učestvuje osam najbolje plasiranih ekipa Futsal lige Crne Gore na kraju jesenjeg dijela, odigrati u pauzi između dva dijela prvenstva.

Izvršni odbor prihvatio je izvještaj doskorašnjeg selektora A reprezentacije Miodraga Radulovića i zahvalio se iskusnom stručnjaku na predanom i odgovornom radu. Ujedno, usaglašeno je da rukovodstvo Saveza u narednom periodu obavi razgovore sa kandidatima za ovu poziciju kako bi Izvršni odbor imenovao novog selektora do kraja januara 2024. godine.

Prihvaćeni su i izvještaji selektora mlade, omladinske, kadetske, pionirske, ženskih i futsal reprezentacija. Ugovori sa selektorima omladinske, kadetske, pionirske, ženskih i futsal reprezentacija biće produženi za narednu godinu.

Ujedno, na današnjoj sjednici donijeta je odluka o organizaciji Škole fudbala za generaciju igača rođenih 2008. godine i mlađih koji će u oktobru učestvovati u kvalifikacijama za plasman na U-17 Evropsko prvenstvo.

Škola fudbala biće organizovana shodno principima primijenjenim u radu sa generacijom igrača rođenih 2006. godine, a za realizaciju ovog projekta biće zadužen stručni štab kadetske reprezentacije.

Na današnjoj sjednici za potpredsjednika Saveza i člana Odbora za hitna pitanja, na predlog predsjednika Dejana Savićevića, izabran je Dejan Ognjanović.

Ognjanović je četvrti potpredsjednik FSCG, uz Mojaša Radonjića, Vojislava Došljaka i Tomislava Čelebića.

Usvojen je i Izvještaj o radu Centra za edukaciju trenera FSCG, Izvještaj o radu Školskog fudbalskog saveza i Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilinka o licenciranju i finansijskoj održivosti klubova FSCG za takmičenja u organizaciji UEFA.

Izvršni odbor uvažio je zahtjev nekoliko fudbalskih klubova za pomoć u realizaciji projekata vezanih za unaprijeđenje fudbalske infrastrukture.

Takođe, Izvršni odbor prihvatio je molbu organizatora turnira „Cross park 2023“ za finansijsku pomoć u organizaciji turnira i molbu za finansijsku pomoć u organizaciji manifestacije „Ulcinjski mundijal prijateljstva“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve