Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dejan Lazović se vratio na gol Ajkula: Daćemo sve da dođemo do Pariza

Cilj na Evropskom prvenstvu je, prije svega, viza za šampionat svijeta, koji se igra u februaru u Dohi, a krajnja ambicija – odlazak na Olimpijske igre u Pariz

Crnogorski vaterpolisti pobijedili su sinoć Holandiju u Utrehtu 12:11 u prvom zvaničnom test meču pred Evropsko prvenstvo.

Pripremna utakmica označila je i povratak Dejana Lazovića, na gol “ajkula”. Lazović se poslije nešto više od godinu vratio u nacionalni tim.

“Uvijek je najljepši mogući osjećaj igrati u reprezentaciji. Vratio sam se u nekoj drugačijoj ulozi, ali zadovoljstvo je i privilegija biti u nacionalnom timu i sa ovim momcima”, kazao je Lazović.

Crna Gora od prošle nedjelje u Utrehtu obavlja prvi dio priprema za EP; koje počinje 4. januara…

“Imamo odlične uslove za rad, odigrali utakmicu koja je, po mom mišljenju, bila sasvim dobra, a nije lako iz punog treninga ući u meč”, naglasio je Lazović.

“Odradili smo najtežu sedmicu. Sparingovali smo sa Holanđanima, vježbali neke taktičke varijante. Pobijedili smo Holanđane u kontrolnom meču, bilo je djelova u kojima smo bili dobri, nekih stvari u kojima nismo, ali imamo vremena da ispravimo greške”, kazao je Miroslav Perković.

Cilj na Evropskom prvenstvu je, prije svega, viza za šampionat svijeta, koji se igra u februaru u Dohi, a krajnja ambicija – odlazak na Olimpijske igre u Pariz.

“Mislim da je ekipa napredovala u odnosu na prethodni period, ali ako želimo da napravimo iskorak i dođemo u grupu ekipa koje se bore za medalju, moramo svi da damo još malo više. Mislim da smo sazreli u tom dijelu i da ćemo zajedno pokušati da napravimo to što svi želimo. Najvažniji je plasman na Olimpijske igre, neće biti lako, ali tu smo da damo 100 posto, pa i više od toga, da bismo uspjeli”, zaključio je Dejan Lazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve