Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Dečić se ne zaustavlja: Još jedna važna pobjeda

Tuzani su i nakon 11. kola Telekom 1. CFL jedini tim bez poraza, tim sa najmanje primljenih golova (6), a istovremeno sa najviše postignutih 18

Dečić je u seriji, ali to više nije iznenađenje, sada je to realnost Dečiću je definitivno mjesto u samom vrhu!

Dečić, Foto: Fscg.me

Tuzani su i nakon 11. kola Telekom 1. CFL jedini tim bez poraza, tim sa najmanje primljenih golova (6), a istovremeno sa najviše postignutih 18.

Dakle, jasno je da to sve ne može biti slučajnost, već da je Edis Mulalić od tima koji je igrao Drugu ligu uspio da napravi tim velikih boraca, koji su gladni uspjeha, a iako su jedna od najmlađih ekipa u tome ne traže alibi, već to koriste kao adut. Recept je napravljen, rezultati dolaze, Dečić oduševljava.

Nakon što su Tuzani iznenadili Budućnost, Sutjesku, Podgoricu i Zetu, na red je došla i Iskra, još jedan crnogorski predstavnik na evropskoj sceni, a pobjedom (2:0), Dečić se dodatno učvrstio u samom vrhu prvoligaške tabele.

“Iza nas je teška i tvrda utakmica. Iskra je veoma neugodna ekipa, tako da smo znali da moramo biti disciplinovani u igri svih 90 minuta. Bili smo motivisani i odlučni da protiv takve ekipe napravimo pozitivan rezultat, a velikom željom i borbenošću uspjeli smo u tome i zaista imamo razloga za zadovoljstvo”, kazao je Kristijan Vuljaj, ofanzivac Dečića.

Mladi prvotimac Tuzana načeo je mrežu Danilovgrađana u finišu prvog dijela i možda odredio tok meča, a tim golom stigao je klupskog druga Ilira Camaja na listi strijelaca (po 6 golova), tri manje od prvoplasiranog Šalete Kordić.

“I u prvom meču kada smo igrali sa Iskrom u Danilovgradu bila je slična situacija. Znali smo da može neki detalj da odluči i da treba biti maksimalno oprezan. Mogu reći da je dosta uticala ta mala greška golmana Kordića koju sam uspio da iskoristim. Naravno, Iskra je imala svoje šanse, ali smo na samom kraju iz penala potvrdili pobjedu, koja je potpuno zaslužena”, naglasio je Vuljaj.

Dečić je petom pobjedom ove sezone ostao jedini pravi pratilac Budućnosti (samo bod manje od aktuelnog šampiona), tri više od Podgorice.

“Ovo je još jedna važna pobjeda za nas. Međutim, nema vremena za slavlje, već u srijedu očekuje nas teško gostovanje Jezeru, zbog čega smo se odmah okrenuli pripremi za tu utakmicu”, objasnio je Kristijan Vuljaj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve