Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Debakl Crne Gore protiv Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Evropske vicešampionke, Francuskinje, bile su večeras mnogo bolje i zasluženo pobijedile sa ubijedljivih 90:46 (23:9, 21:17, 21:11, 25:9) i izborile plasman u polufinale i borbu za evropsko odličje.

Košarkašice Crne Gore ubijedljivo su poražene od Francuske u Ljubljani u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i boriće se za plasman od 5. do 8. mjesta.

Nakon debakla Srbije protiv Belgije, malo ko je očekivao da će i u meču Crna Gora – Francuska biti sličan rezultatski ishod, ali se upravo to desilo, tako da su naše košarkašice večerašnjom igrom pokvarile utisak na Evrobasketu.

Izabranice selektorke Jelene Škerović igraće u subotu protiv Srbije za peto mjesto, a selekcija koja ostvari pobjedu obezbijediće i učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu.

Evropske vicešampionke, Francuskinje, bile su večeras mnogo bolje i zasluženo pobijedile sa ubijedljivih 90:46 (23:9, 21:17, 21:11, 25:9) i izborile plasman u polufinale i borbu za evropsko odličje.

Francuska će u polufinalu igrati protiv Belgije, i stiče se utisak, na osnovu prikazanog do sada, da je ta utakmica finale prije finala.

Samo u prvih nekoliko minuta naše košarkašice su imale rezultatski priključak, ali je i tada bilo vidljivo da su u utakmicu ušle pod velikim pritiskom i često promašivale iz izglednih pozicija, što su iskusne Francuskinje iskoristile i stekle veliku rezultatsku prdnost.

Nije Crna Gora večeras imala raspoloženih košarkašica za igru, nije to bila ni Nataša Mek, koja je na startu utakmice ubacila četiri poena i nakon toga potpuno stala.

S druge strane Francuskinje su sjajno šutirale za dva poena (31/44), odnosno preko 70 posto, i iz minuta u minut povećavale svoju prdnost.

Koliko su naše košarkašice večeras odigrale slabo najbolje govori i procenat šuta za dva poena od 32,5 posto (14/43) i za tri 11 posto (1/11), a u našem timu nije bilo igračice sa dvocifrenim učinkom, pošto je najefikasnija bila Bojana Kovačević sa devet poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve