Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Danilo Vukanić potpisao profesionalni ugovor

Mladi fudbaler, Danilo Vukanić, potpisao je profesionalni ugovor sa ekipom Budućnosti do 2027.godine

Mladi fudbaler, Danilo Vukanić, potpisao je profesionalni ugovor sa ekipom Budućnosti do 2027.godine.

Vukanić je prvi put bio na pripremama sa prvim timom, imao zavidnu minutažu u jakim kontrolnim utakmicama u Antaliji, a nakon povratka iz Turske iz stipendista je prešao u profesionalce.

Mladi vezista se dokazao sportskom sektoru i potpisao ugovor sa našim klubom u društvu oca Milije Vukanića i sportskog direktora Andrije Delibašića. Saradnja važi do januara 2027. godine…

“Potpisivanje ugovora sam shvatio kao nagradu i priznanje za veliki trud, rad i odricanje svih godina koje su iza mene. Daje mi šansu i podstrek za dalje napredovanje i trasiranje razvojnog puta onako kako treba – korak po korak. Drago mi je što je u meni moj klub prepoznao nekoga od koga može očekivati dosta u narednom periodu”, rekao je Vukanić za klupski sajt.

Član je talentovane generacije 2006, koja je prije par godina okupljena u klubu, pa je tako Vukanić u Budućnost stigao iz rodnog Kolašina. Bio je član kadetske selekcije Crne Gore kojoj je malo nedostajalo da se plasira na Evropsko prvenstvo, a nalazi se na širem spisku omladinske reprezentacije koja će se u martu boriti za Evropsko prvenstvo.

Adaptacija na prvi tim u Antaliji mu nije teško pala, jer je bilo dosta njegovih vršnjaka među prvotimcima.

“Sa ekipom na pripremama sam prošao odlično u svakom smislu. Svi su me dobro prihvatili, druženje je bilo na visokom nivou, a najvažnije od svega je što sam dobio šansu da igram dobre utakmice i vjerujem da sam donekle iskoristio povjerenje stručnog štaba”, istakao je Vukanić, koji se osvrnuo na skok iz omladinaca među prvotimce…

“Postoji razlika, posebno zbog fizičke konstitucije i spremnosti, ali sam se dobro snašao i prijale su mi pohvale da sam se uspješno nosio sa protivničkim igračima iz Poljske i Češke“.

Talentovani 17-godišnji vezista želi da napreduje iz dana u dan.

“Svoj razvojni put vidim sa puno optimizma i želje za radom i napredovanjem. Prostora za napredovanje uvijek ima i težim da upijem što više fudbalskog znanja i oprobam se u seniorskom fudbalu. Cilj mi je da prvo povjerenje opravdam kroz ugovor i da naravno nastavim da napredujem“.

Vukanić je prvotimac, ali će često biti neka vrsta ispomoći omladinskoj selekciji. Budućnost je juče savladala vršnjake iz Vojvodine u prijateljskom susretu slavivši 3:0. .

“Utakmica protiv Vojvodine je bila na visokom nivou u svakom smislu. Tek sam sad možda osjetio koliko su mi značile pripreme sa prvim timom u Antaliji“, kazao je Vukanić, koji će sa vršnjacima iz omladinaca 9. i 10. februara učestvovati na turniru u Mostaru, 18. februara odmjeriti snage sa Crvenom zvezdom na našem Kampu, a 25. februara sparingovati sa Zemunom u Baru…

“Osjećam da sam fizički napredovao, a pripreme su mi posebno pomogle u sazrijevanju i vizijama za dalje napredovanje, kako kroz omladince, tako i kroz seniorski fudbal – naravno ukoliko dobijem priliku. To mi je velika želja, jer mislim da sam spreman za taj veliki izazov“, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve